Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

De JO19-2 mocht afgelopen woensdagavond aantreden tegen Deurne JO19-3. Deurne stond een na laatste op de ranglijst, en Erp stond op een verdienstelijke derde positie, dus voor Erp leek het ‘’Kat in ’t bakkie’’.

Tegen 19:30 floot scheidsrechter Jesse Deckers voor de aanvang van de wedstrijd op het natte Erpse kunstgrasveld. De wedstrijd startte rommelig. Erp zette wat druk, Deurne speelde niet goed onder deze druk vandaan. Al vroeg in de wedstrijd was het raak: een simpel balletje voor de invallende keeper van Deurne rolde voorbij de doellijn en zo kwam Erp op voorsprong. Daarna zette Deurne wat meer aan, wat ook al rap resulteerde in de gelijkmaker. De middenvelder van Deurne schoot een ver afstandsschot en wat heet de bal vloog over doelman Niek van Boxtel: 1-1. Verder werd er in de eerste helft niet veel gecreëerd vanuit beide ploegen, hier en daar een aanvalletje, maar deze zijn niet direct noemenswaardig. Dus met een 1-1 stand aan de broodnodige thee/ranja.

In de tweede helft ging Erp op zoek naar de treffer die hen de voorsprong zou gaan opleveren, maar deze treffer viel in het verkeerde doel. Vlak na rust komt Deurne er een keer goed uit en zij weten met een lage schuiver Niek te passeren: 1-2. Na deze treffer zet Erp alles op alles om de 2-2 tegen de natte touwen te schieten, en het heeft hier ook verschillende kansen voor gehad, verschillende corners, die uitmondden in klutssituaties voor de goal. Maar ook Deurne kwam er met enige regelmaat eens uit, een spits van Deurne was er doorheen, maar ‘’Knoeste’’ verdediger Boudwijn Bolwerk besloot de bal weg te slaan, waardoor het geen gevaar meer opleverde.  Uiteindelijk wilde de bal er vandaag echt niet meer in voor Erp. Dus na 90 minuten en 8(!) minuten extra tijd besloot de arbiter van dienst dat het wel mooi geweest was. Eindstand: 1-2.

Door dit zure verlies is Erp nu echt uitgeschakeld in de titelstrijd. Zonde. Aankomend weekeinde speelt de ploeg niet. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen SJO SVHV uit Gennep.