5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Op een zeer koude dinsdagavond 9 januari 2024 neemt Erp 1 het op tegen Handel 1. Erp 1 heeft een matige eerste seizoenshelft achter de rug, Handel daarentegen heeft een opperbeste eerste seizoenshelft gedraaid.
Na het kampioenschap van vorig jaar in de derde klasse staan ze nu tweede in de tweede klasse.

Om 20:00 klinkt het eerste fluitsignaal van 2024 op sportpark Den Uil van Mike Opsteen. We zien in de eerste fase van de wedstrijd een beetje een rommelig Erp, misschien komt dit door de andere formatie waar Erp in speelt. Maar na een minuut of 10 kon je zien dat Erp goed in de wedstrijd begon te komen. Dit leidde tot meerdere kansen van o.a. Bart en Jorg maar de goal bleef uit. Tot in de ’25 minuut, de scheidsrechter gaf een vrije trap voor Erp en deze wordt kinderlijk eenvoudig binnen geknikt door Sven van Asseldonk: de verdiende 1-0. Daarna zag je wel dat Handel probeerde gevaarlijk te worden, echter hebben we geen grote kansen gezien. In de 35’ minuut wordt de score verdubbeld door Max de Jong 2-0, Bart verdiend alle lof voor deze aanval hij wurmde zich fantastisch door de verdediging van Handel heen. Met deze stand gingen we dan ook lekker aan de thee.

In de tweede helft zijn er wat wissels gedaan door Theo. Zo mocht Max lekker gaan douchen, voor hem in de plaats kwam Stef Munsters die na zijn blessure zijn rentree maakte. In de eerste fase van de tweede helft is het weer een beetje aftasten, maar na een minuut of 10 begint het weer te lopen. En komt Erp meerdere malen aanzetten met oogstrelende aanvallen en in de ’65 minuut komt Erp op een 3-0 voorsprong. Wietse was degene die een strafschop mocht verzilveren. Ook na de 3-0 blijft Erp schitterend combineren en kon de 4-0 niet uitblijven. Bart heeft meerdere schoten gelost en ook Dré loste een schot, maar deze raakte het aluminium. in de ’88 minuut krijgt Handel een strafschop en maken de 3-1. Na deze strafschop is het vrijwel meteen afgelopen. Erp wint met 3-1 van tweedeklasser Handel.

Door deze overwinning heeft Erp 1 nog niet van een zondag-tweedeklasser verloren in een oefenwedstrijd. En misschien wel het belangrijkste van deze overwinning er is vertrouwen getankt richting zondag: Erp – Moerse Boys. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om onderin de competitie weg te komen. Maar de spelers zetten eerst hun zinnen op het teamweekend naar Mönchengladbach wat op de planning staat.