Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Erp nam het afgelopen zondagmiddag op tegen Moerse Boys uit Zundert. Beide ploegen bungelen onderin de competitie en daardoor kon deze wedstrijd met recht een ‘’degradatiekraker’’ worden genoemd. De stand op de ranglijst liet duidelijk zien dat een driepunter een echte must was.

Op een koud en nat kunstgrasveld wordt er om 14:00 afgetrapt. We zien een fel startend Erp, dat hoog druk zet en meteen laat zien wie er op Den Uil de baas is. Dit hoge drukzetten resulteerde in verschillende kansen. Joost van Dijk stond oog in oog met de goalie uit Zundert, maar schoot de bal net niet binnen. Ook uit meerdere goede corners wist Erp de openingstreffer niet te maken. Na de fase van drukzetten en kansen kwam Moerse Boys wat beter in de wedstrijd en lieten ook zij van zich horen. Een bal werd snoeihard tegen de lat geschoten, waarna ze er nog een paar keer gevaarlijk uitkwamen. In de eerste helft wordt er niet gescoord, zodoende gaan de beide ploegen dus met een 0-0 stand aan de broodnodige thee.

In de tweede helft gaat Erp ongewijzigd van start. We zien na rust een sterker Moerse Boys dan in de eerste helft. Erp oogt zwakker en creëert in de eerste fase van de tweede helft geen enkele kans. Moerse Boys zet meer druk en zet Erp vaker vast, daardoor wordt het Erpse spel slordiger. Moerse Boys profiteert hier uiteindelijk van. De Erpse doelman levert een bal in bij Moerse Boys, wat kinderlijk eenvoudig de 0-1 tegen de touwen kan schieten. ‘’Weer achter, weer niks." Trainer Theo van Geffen is na de tegengoal vrijwel direct gaan wisselen: Max en Joost gingen eruit voor Dré en Stef. We zien na de tegengoal een Erp dat zoekt naar een gaatje in de defensie van Moerse Boys, echter wordt dit gat niet zo 1-2-3 gevonden,  want de verdediging van de Zundertse ploeg stond als een huis. Zoeken, zoeken, zoeken naar een opening is wat Erp probeert. Uiteindelijk wordt deze opening wél gevonden. In de ’90 +3 minuut wordt een bal voorgegeven welke wordt verlengd, Bart van den Oever is de gelukkige die de 1-1 nog tegen het netje weet te drukken. Na dit doelpunt is het vrijwel direct klaar. 1-1 is de eindstand op Den Uil.

Dit gelijkspel doet pijn voor beide partijen. Erp had de overwinning verdiend op basis van een prima eerste helft, maar als je naar de tweede helft kijkt verdiende de ploeg van Theo niks. Het positieve van dit gelijke spel is dat de Moerse Boys niet verder inloopt op Erp. Door het gelijke spel wacht Moerse Boys al sinds maart 2022 op een uitzege.

Volgende week komt TSC uit Oosterhout op bezoek, de promovendus staat momenteel 6e met vijf puntjes meer dan Erp. Om 14:00 wordt er afgetrapt op Den Uil. Tot dan!