Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Erp nam het afgelopen zondag op tegen de mannen uit het ruim 100 kilometer verderop gelegen Roosendaal, RBC komt naar Den Uil. Nadat Erp zichzelf vorige week in Beek en Donk van haar slechtste kant had laten zien in de tweede helft, moest er vandaag uit een ander vaatje getapt gaan worden.

Het is zondagmiddag 14:00, een graad of 10 met lichte motregen als de spelers van Erp en RBC de grasmat op Den Uil betreden. Nadat Erp 2 zojuist op deze grasmat met ruime cijfers de buren uit Beek en Donk een oorwassing had gegeven door met 6-1 van hen te winnen. Was het nu de beurt aan Erp 1 om een goed resultaat op de mat te zetten.

Iets na tweeën blaast scheidsrechter René Meijers op zijn fluit voor het startsignaal. Er zijn veel supporters meegereisd van het vlaggenschip van RBC, die zagen dat RBC in de eerste fase van de wedstrijd aan het aftasten was. Erp had veel de bal, maar tot aanvallende hoogtepunten leidde dit, echter niet bepaald. In de eerste fase van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet éénmaal in elkanders 16-meter gebied. In de tweede fase van de eerste helft begon RBC iets meer grip op de wedstrijd te krijgen, dat kon ook te maken hebben met het feit dat Erp elke bal vrijwel direct in de voeten van RBC schoof, maar daar haalde RBC geen voordeel uit. Want ook in de laatste fase van de eerste helft hebben de supporters geen enkel wapenfeit kunnen waarnemen. Na 45 minuten gingen de mannen aan de thee, met de hatelijke brilstand op het scorebord.

Na een kwartiertje rust beginnen de mannen weer aan de wedstrijd. RBC komt feller en scherper uit de kleedkamer dan Erp. RBC heeft in de eerste fase van de tweede helft de totale grip op de wedstrijd. Erp komt er wel een enkele keer uit, maar tot echt gevaarlijke momenten zijn de Erpse mannen niet gekomen. In de ’65 minuut komt RBC eruit en schieten ze de verdiende 0-1 tegen de touwen. Niet voor later in de ’66 minuut komen ze er weer goed uit, wellicht stonden de Erpse spelers nog niet goed opgesteld want RBC kan simpel door de Erpse achterhoede heen wandelen, en daar valt dan uiteindelijk de 0-2 uit. Dus in 2 minuten valt alle hoop op een stunt tegen de gedoodverfde titelkandidaat in de 1e klasse E van Erp in duigen. In het daaropvolgende half uur probeert Erp iets terug te doen, Dré had de mogelijkheid om de 1-2 binnen te schieten, maar hij verzuimde om dit te doen. RBC komt er nog een paar keer uit, maar Dennis liet het absoluut niet toe dat er een 3e tegentreffer geïncasseerd werd. Na 90 minuten en 5 minuten extra tijd, fluit de scheidsrechter af. Wederom staat Erp met 0 punten, en dat doet menig Erp supporter pijn.

Volgende week zaterdag speelt Erp een oefenwedstrijd tegen OJC Rosmalen JO23-1, om 17:00 zal er worden afgetrapt. In de eerstvolgende competitiewedstrijd komt V.V. Almkerk op bezoek in Erp. Die wedstrijd vind plaats op zaterdag 28 oktober, 16:00.