Riek 1
5236PS
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6422429

Om 14:30 wordt er onder de leiding van scheidsrechter Killy Mandemakers in een guur Empel afgetrapt. In de eerste fase van de eerste helft zien we twee ploegen die de wedstrijd proberen aan te voelen en de bal in de ploeg proberen te houden.

Echte kansen zijn er in de eerste paar minuten niet écht te zien. Echter in de ’12 minuut heeft Erp de bal, ter hoogte van Joost van Dijk die geeft een geweldige steekpass op Daan van Hoof en hij aarzelt niet voor het doel en maakt de 0-1. Of deze treffer geheel terecht is, nee dat niet, maar daarom extra lekker. In de daaropvolgende minuten zien we eigenlijk een hele saaie wedstrijd, weinig kansen, slechte ballen, en een scheidsrechter die veel fouten maakt. In de ’25 minuten komt Emplina er een keer goed uit, Erp staat niet helemaal goed opgesteld, en daardoor kan de Empelse ploeg de 1-1 achter Dennis schuiven. Voor Emplina het eerste schot op doel. Erp mag zich achter de oren krabben, want wederom staat het achterin niet goed. Verder zien we de eerste helft geen kansen meer voor beide partijen. Erp speelt na de 1-1 wel gewoon prima voetbal, erg degelijk en de afspraken worden nagekomen. Na 45 minuten fluit scheidsrechter Mandemakers voor de rust. Met een 1-1 ruststand gaan we aan de thee.

In de tweede helft komt Erp matig uit de kleedkamer. Emplina heeft erg veel de bal en controleert de wedstrijd. Kansen zijn er niet echt, maar het balbezit is in de eerste 15 minuten van de eerste helft 80% - 20%. In de ’62 minuut krijgt een middenvelder van Emplina de bal twee keer met een kluts mee en haalt uit, GOAL 2-1. De bal waait erin. Zo geeft Erp wederom een voorsprong weg. Erp is op zoek naar de gelijkmaker en gaat beter voetballen, het spelbeeld veranderd en Erp komt beter in de wedstrijd. In de ’70 minuut is Bart van den Oever erdoorheen en komt 1:1 met de keeper, echter maakt de keeper een buitensporige overtreding op Bart waardoor hij niet kan uithalen, sanctie van de scheidsrechter: rode kaart + strafschop. Yoeri neemt plaats achter de bal, en in tegenstelling met de uitwedstrijd in Tilburg(sarto 3-3) schiet hij deze keer wel raak, al zat de keeper er wel dichtbij. Na deze opfrisser is Erp de bovenliggende partij, en is het wachten op de 2-3, echter worden 3 100% kansen gemist en valt de bal er niet in. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter af. 2-2. Over de gehele wedstrijd mag Erp niet ontevreden zijn met een 2-2 als eindstand, maar door de drie grote kansen die Erp aan het einde van de wedstrijd mist, is het toch zuur.

Door dit gelijkspel blijft Erp dit seizoen ongeslagen op kunstgras, maar haakt het nog steeds niet aan in de middenmoot van de competitie. Volgende week komt SV Top naar Erp toe, de ploeg van oude bekende Knud van den Heuvel verloor vandaag met 1-6 van RBC. Om 14:00 wordt er in Erp afgetrapt.