Zandweg 1 B
4181PL
WAARDENBURG
tel. 0418-651554

Afgelopen zaterdag 23 september 2023 was het zover, de aftrap van de 1e klasse E in het seizoen 2023-2024. De eerste wedstrijd was WNC Waardenburg – RKVV Erp.

Om 14:30 blaast scheidsrechter Kylian Walthuis voor het eerst op zijn fluit en zijn we begonnen in Waardenburg, pal naast de A2. Niet de mooiste plek voor een potje voetbal. Erp tast in de eerste fase van de wedstrijd een beetje af en laat WNC (teveel)voetballen. Dit leidde echter niet tot gevaarlijke momenten voor de kooi van Dennis. Na 15 minuten komt Erp beter in de wedstrijd., een paar gevaarlijke momenten zijn daar het gevolg van. Na 30 minuten komt WNC er wederom uit, niet alle mannen van Erp staan goed gepositioneerd en de speler van WNC komt naar binnen en haalt fabuleus uit, een prachtige openingstreffer van het nieuwe seizoen. Vlak daarna komt Erp er goed uit en krijgen we een 1:1 kans met de goalie van WNC, echter viel deze bal niet binnen. Na 45+2 gaan we rusten in Waardenburg, aan de thee.

De tweede helft is een wereld van verschil, Erp voetbalt de hele tweede helft puik. Het lijdt tot mooie voorzetten. In de 65e speelminuut, een corner voor WNC die door de Erpse defensie niet juist wordt weggewerkt wordt door WNC kinderlijk binnen gewerkt. Zonde nadat Erp net het aluminium had geraakt, en het de vraag was of de bal wel/niet over de lijn was. 2-0, net terwijl de ploeg van Theo lekker in de wedstrijd zat, een mokerslag. Niet veel later komt de bal lekker voor de voeten van Bart v.d Oever en hij werkt de bal binnen, 2-1. Met nog 20 minuten te spelen zit er misschien nog wel iets in het vat? De gelijkmaker hing in de lucht, de bal ligt schietklaar voor de voeten van Max de Jong, maar helaas wacht Max te lang en resulteert het in niks.Daarna volgen nog een paar mooie ballen, maar worden helaas onbenut.

Na 90 minuten en 6 minuten extra tijd, is het klaar naast de A2. Erp staat met lege handen.