Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Vandaag misschien wel de laatste kans om degradatie te ontlopen. Erp begon dan ook furieus aan de wedstrijd.

De ene aanval was nog mooier dan de ander. Echter had Erp de pech dat de keeper van Empel werkelijk alles uit het doel roste. De ene redding was nog mooier dan de ander. Prima inzetten van  Tristan Koolen en Wietse van Lankveld brachten Erp helaas niet op een voorsprong. Toch kwam Erp op een verdiende 1 – 0 na een terecht gegeven penalty. Wiese wist hier wel raad mee en bracht Erp op voorsprong. Erp bleef de betere ploeg en speelde vandaag misschien wel de beste helft van het seizoen. Onze keeper Dennis kwam nauwelijks in gevaar en de verdediging van Erp stond als een huis. Het enige wat je Erp kwalijk kon nemen was, dat het slechts met een 1-0 voorsprong ging rusten.
De tweede helft was qua voetbal een stuk minder. Er gebeurde niet zo gek veel, Erp had de wedstrijd onder controle zonder zelf het niveau van de eerste helft te halen. Er waren nauwelijks kansen noch voor Erp noch voor Emplina. Erp wisselde nog een paar keer, Daan van Hoof en Max de Jong vielen in voor Jarno Bekkers en Tom van de Tillaar. In de tachtigste minuut raakte Daan de lat na een mooie actie en werd de rebound door Bart van de Oever weer fenomenaal gered door de keeper uit Empel.
Ook Empel kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker. De snelle aanvaller van Emplina passeerde een paar spelers van Erp en schoot tegen de onderkant van de lat. Eindelijk zat het Erp een beetje mee en de bal passeerde gelukkig niet de doellijn. Na ruim 6 minuten blessure tijd floot de kaarten strooiende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en hield Erp eindelijk de dik verdiende drie punten in eigen huis.  ​