Sportlaan 1
4286ES
ALMKERK
tel. 0183-401802

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden voor de uitwedstrijd tegen V.V. Almkerk, in oktober eindigde de wedstrijd in een puntendeling op Den Uil. Vorige week wisten we een puike pot op de mat te leggen tegen RBC, maar een driepunter konden we wederom niet bijschrijven. Deze week was spits Bart er niet bij hij was op Skivakantie.

Om 16:00 klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Stef Bogers. De wedstrijd begon slordig vanuit Erpse zijde, ballen werden te snel in de voeten van Almkerk geschoven en duels werden maar half aangegaan. Toch kwamen we in de 6e minuut op een 0-1 voorsprong. Wietse van Lankveld speelde een geweldige bal op Stef Munsters, hij liep door en gaf de bal voor waardoor Tom van den Tilaart simpel binnen kon koppen. Nadat we op voorsprong waren gekomen zakten we steeds verder terug, en creëerden we bijna geen mogelijkheden meer. Almkerk daarentegen kwam steeds beter in de partij, en werd naar mate de tijd vorderde steeds dreigender. In de 30e minuut kwam Almkerk op gelijke hoogte, een voorzet werd binnen geknikt. Erp probeert wel te voetballen, maar vandaag was het ondermaats. Net voor rust neemt Almkerk de leiding: een schot wordt eerst nog gekeerd door Dennis maar uit de rebound wordt alsnog gescoord. Met een 2-1 achterstand aan de ranja, en orde op zaken stellen.

Na de rust kwam Erp matig uit de kleedkamer. Het was nog steeds slap, en er werd helemaal niks gecreëerd. Almkerk is wel een enkele keer gevaarlijk voor de kooi van Dennis, maar tot scoren kwamen ze niet. In de 69e minuut maakt de spits een slaande beweging richting Wietse van Lankveld, en hij kreeg de rode prent en kon dus de douche opzoeken. Nadat Almkerk rood heeft gekregen probeert Erp om langszij te komen, maar het was aanvallend niet goed genoeg om hier aanspraak op te maken. Almkerk maakt vlak voor tijd wel nog de 3-1: de spits kwam 1:1 met Dennis en hij werkte koeltjes af. Na 90 minuten en een beetje is het klaar op de Almkerkse tapijtgrasmat, een zure maar terechte nederlaag.

Door deze nederlaag staan we nogsteeds op de 12e plek, en zal het steeds lastiger worden om er direct in te blijven. Maar zolang de strijd nog niet gestreden is, gloort er altijd nog hoop. Volgende week spelen we thuis tegen de Tilburgse ploeg Sarto. Om 14:00 wordt er op ons hoofdveld afgetrapt.