Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Het is zondag 26 november 2023, als Erp 1 het op een koude herfstachtige middag opneemt tegen SV Top uit Oss, de ploeg is goed gestart aan de competitie. Erp heeft weliswaar maar een paar punten, toch bieden de spelers van Theo aan elke tegenstander veel tegenstand. Vandaag moet er gewonnen worden, om naar boven te kunnen gaan kijken. Om 14:00 wordt er onder de leiding van scheidsrechter Islam Elsayyad afgetrapt. Erp begint zeer fel aan de wedstrijd en heeft veel de bal, en er worden mooie aanvallen gecreëerd, scherpe ballen, strakke ballen en een juiste instelling. TOP krijgt, een paar kleine mogelijkheden, door persoonlijke fouten aan Erpse zijde. In de ’20 minuut kunnen we de grootste persoonlijke fout van de wedstrijd constateren, Dennis krijgt de bal, en werkt deze weg via de spits van SV TOP, goal 0-1. Geheel tegen de verhouding in komen de Ossenaren op een 0-1 voorsprong op Den Uil. Door deze tegentreffer, komt TOP ietsjes beter in de pot, en krijgt het vertrouwen, ze komen er vaker uit. In de ’28 minuut valt de 0-2 voor SV TOP per toeval binnen, een schitterend geplaatst schot beland via de rug van Dennis achter de doellijn. Een twee – nul achterstand, terwijl je gewoon ‘’beter’’ bent, dat doet zeer. Erp herpakt zichzelf en creëert mooie aanvallen, Cas komt in de ’40 minuut 1 op 1 met de zeer jonge goalie van TOP, maar weet de bal niet achter hem te leggen. In de 45’ minuut doet Erp iets terug, Daan van Hoof haalt het maximale uit een schitterende aanval en maakt de 1-2. Met deze stand, gaan we dan ook aan de thee.

In de tweede helft zien we een vreselijk scherp Erp, wat er alles aan wil doen om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Het krijgt kansen, maar de 2-2 wil nog niet meteen vallen. Pas in de ‘’60 minuut kreeg Erp het geen waar ze recht op hadden, de gelijkmaker. Door een fout van de keeper van Top kan Tom de bal simpel over de doellijn knallen. Daarna drukt Erp door, en is het wachtten op de 3-2. Er worden veel corners weggetikt door de keeper van Top. In de 84’ minuut is het Yoeri die de bevrijdende 3-2 binnenschiet, een mooi geplaatst schot, valt binnen. Klasse! Nu is het zaak om de wedstrijd als echte mannen over de streep te trekken, dit gebeurd ook. Het wordt zelfs nog 4-2, Daan van Hoof mag tekenen voor deze wederom mooie treffer, na een goed uitgespeelde aanval. Na 90 minuten en twee minuten extra tijd, is het eindelijk zover: Erp krijgt eindelijk waar ze recht op hebben namelijk: drie punten.

Door deze overwinning kan Erp weer iets ruimer ademhalen, en wanneer er volgende week op de Bijstervelden van SC ’t Zand wordt gewonnen staat het gewoon in de middenmoot van de competitie. Volgende week wordt er om 14:00 afgetrapt in Tilburg!