Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Op zondag 1 oktober 2023 nam Erp het op tegen VOAB, na de nederlaag van vorige week tegen WNC Waardenburg waren de mannen gebrand om 3 punten te pakken.

Het is zondagmiddag in Erp en RKVV Erp mag het opnemen tegen VOAB (Van onder af begonnen). Om 14:00 blaast scheidsrechter Johan Hodzelmans voor het eerst op zijn fluitje en is het spektakelstuk tussen de beide ploegen van start gegaan. In de eerste fase van de wedstrijd tasten beide ploegen een beetje af, ze durven niet veel te voetballen en zo zijn er in de eerste fase nauwelijks kansen te aanschouwen. Daarna beginnen beide partijen te voetballen en hebben we bij vlagen mooie combinaties gezien, echter grote kansen hebben we niet gezien.

Op het moment dat Erp lekker in de wedstrijd zit, laten er enkele mannen hun ‘’vent’’ lopen en kan VOAB er kinderlijk eenvoudig doorheen wandelen en de 0-1 binnen knallen. Zuur aangezien Erp op dat moment absoluut de bovenliggende partij was.

We gaan dus aan de thee met een 0-1 tussenstand op het scorebord. Nadat Theo de mannen in de rust wat tactische zaken heeft meegegeven en spelers heeft gewisseld, was de tweede helft een totaal andere wedstrijd. Erp speelde rustiger en beheerster, er worden mooie combinaties gemaakt, scherp verdedigd en zo nu- en dan een geweldige lange bal breed gegeven. Dit resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker, Daan van Hoof kopt de bal in de 50’ minuut binnen.

Erp zoekt in de daaropvolgende minuten naar mogelijkheden om de score uit te breiden, maar al deze pogingen liepen spaak. Totdat Erp in de 85e speelminuut een vrije trap opgelegd krijgt, Yoeri Vissers gaat achter de bal staan en trapt deze bal kiezelhard tegen de touwen, 2-1. In de extra tijd komt Erp er nogmaals uit en maken ze het af met een voorzet die voor het doel wordt gegooid kan makkelijk worden binnen getikt door Max de Jong die zijn goaltje vandaag had verdient. Na 90 minuten en 4 minuten extra tijd is het klaar, Erp wint haar tweede thuiswedstrijd op rij, en staat op plaats 4 in de 1e klasse E.

Volgende staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het spel. In Beek en Donk neemt Erp het op tegen Sparta'25, de ploeg van de oud Erp trainer Jurgen van Wanrooij. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Het Heereind.