Bijsterveldenlaan 1
5045ZZ
TILBURG
tel. 013-5703984

Rond de klok van 14:00 klinkt het eerste fluitsignaal over het bijveldje op de ‘bijstervelden’ er werd op deze steenkoude middag niet op het hoofdveld gespeeld, want dat zou onveilig zijn voor de spelers? In de beginfase van de wedstrijd is Erp aftastend en laat het de ploeg uit Tilburg veel aan de bal, en dat lijdt ook al vrij snel tot de openingstreffer. Een middenvelder van SC ’t Zand krijgt de bal op randje zestien aangespeeld, en kan de bal zonder ook maar enige weerstand binnen krullen, de niet helemaal fitte Erpse lijnbewaker is kansloos 1-0. Daarna wordt Erp zoals we dit seizoen al vaker hebben gezien ‘’wakker’’ en gaat het voetballen, en krijgt het een paar kleine kansjes, maar tot Erps groot verdriet passeert geen enkele bal de doellijn van SC ’t Zand. Maar na een minuut of 10 is deze fase van goed voetbal eigenlijk alweer ten einde en stort Erp helemaal in, en SC ’t Zand maakt via een corner 2-0. Echter wordt deze goal niet toegekend aan de Tilburgse formatie, de scheidsrechter vond dat de keeper gehinderd werd. Geluk voor Erp dus, maar vijf minuten later ligt de 2-0 alsnog in het netje, de spits van ’t Zand kopt vogelvrij raak.

Met een 2-0 ruststand, gaat Erp mompelend aan de thee, die Erp overigens niet heeft gekregen van de thuisploeg, slecht gastheerschap.

In de tweede helft wisselt Erp twee keer, Joost van Dijk mocht zijn warme kleren aantrekken en voor hem in de plaats komt Tijs van Houtum de speler van het derde is de oudste debutant van Erp 1 ooit. Verder ging Sven eraf voor Job. Maar of deze wissels zouden zorgen voor wat extra power was vrij snel duidelijk dat antwoord was nee. In de beginfase van de eerste helft zagen we voornamelijk SC ’t Zand dat aan de bal was, en een verdedigend Erp. En in de ’65 minuut valt dan uiteindelijk de 3-0, na weer een knullige fout in de Erpse ploeg. Na deze goal is het vertrouwen uit de Erpse ploeg gespijbeld en was het zaak om niet meer tegendoelpunten te incasseren. Dat is gelukt, want na 90 minuten en een paar minuten extra tijd, vond de scheidsrechter het wel mooi geweest, deze mening deelde hij met Erp. Een 3-0 nederlaag, doet minder zeer als je helemaal bent weggespeeld, maar Erp is helemaal niet weggespeeld vandaag maar het heeft voornamelijk zichzelf in de nesten gewerkt!

Door deze ‘off day’ haakt Erp niet aan in de subtop van de 1e klasse E, en blijft het onderaan in de competitie bungelen. Door deze nederlaag heeft Erp ook een andere vervelende statistiek op haar naam staan namelijk: de slechtste verdedigende ploeg van de competitie, want het heeft het vaakst opnieuw moeten aftrappen tijdens een wedstrijd dit seizoen.

Volgende week komt Moerse Boys naar Erp, deze ploeg hangt ook onderaan in de competitie en is een directe concurrent in de strijd om degradatie. Om 14:00 wordt er in Erp afgetrapt. Tot dan!