Heereindsestraat 10
5741RB
BEEK EN DONK
tel. 0492-465162

Eindelijk weer eens een echte derby. Erp en Beek en Donk beiden gestart met een overwinning en een verlies partij. Ook nieuw was dat de wedstrijd werd geleid door een vrouwelijke scheidsrechter.

Na een kleine 10 minuten kwam Sparta al op een voorsprong. De bal werd verovert op het middenveld en de speler van Sparta bedacht zich geen moment en zag Dennis een aantal meters voor zijn doel staan. Met een geweldige lob vanaf het middenveld wist hij zo onze keeper te verschalken. Erp werd sterker en kreeg via Tom van de Tillaar en Bart van den Oever kansen om de stand weer gelijk te trekken. In de 22ste minuut was het dan eindelijk wel raak. Na een mooie combinatie werd Tom weggestuurd. Hij werd onreglementair tegengehouden en de scheidsrechter kon alleen maar een penalty geven. Ook de verdediger van Sparta kreeg zijn tweede gele kaart, dus Sparta moest met 10 man verder. Wietse van Lankveld nam de 11-meter vlekkeloos en bracht zodoende Erp weer op gelijke hoogte. Nog geen minuut later  moest ook Erp met 10 man verder.  Tjerk van Uden kreeg tot verbazing van iedereen ook rood na een schermutseling bij de zijlijn. In de 36ste minuut kwam Erp op een verdiende voorsprong. Na een corner genomen door Youri Vissers liet Tom de kans niet onbenut en kopte de bal in het vijandige doel.

De tweede helft werd Joost van Dijk gewisseld voor Stef Munsters. Na een klein kwartier scoorde Sparta de gelijkmaker en meteen daarna de 3-2. Erp lette niet goed op en was geen schim meer van de ploeg die de eerste helft domineerde. De trainer greep in en wisselde nog 3 spelers. Max de Jong, Jorg van Zutphen en Sven van Asseldonk kwamen in het veld voor Dre Schepers, Youri Vissers en Daan van Hoof. Het mocht echter niet baten. Sterker nog, Sparta maakte ook de 4-2 en liet Erp met lege handen huiswaarts keren.

Erp speelde vandaag een prima eerste helft, de tweede helft was een heel stuk minder en zodoende werden er  vandaag geen punten behaald.

Volgende week nieuwe kansen. Dan weer een thuiswedstrijd tegen RBC uit Roosendaal.