Scheidsrechter

K. Hoeveler

Accommodatie

Atik Stadion

Nadat we vorige week in eigen huis tegen sparta’25 niet tot scoren wisten te komen, maar er ook geen tegen kregen mochten we het vandaag opnemen tegen de gedoodverfde kampioen RBC uit Roosendaal. RBC heeft 31 punten meer dan ons Erp en het is nog maar de vraag wanneer deze ploeg op de platte kar kan. Dennis stond weer onder de lat, maar vaste basisspeler Daan van Hoof kon helaas vanwege ziekte niet mee naar het Atik stadion.

Rond 14:00 blaast scheidsrechter Kyle Hoeveler op zijn fluit voor het beginsignaal van de wedstrijd. Dat RBC over meer voetballende kwaliteiten beschikt dan Erp is algemeen bekend, en dat is in de eerste fase van de wedstrijd ook te merken. RBC speelt rustig en beheerst zoekend naar een gaatje in de defensie, zoals we dit ook zagen in de wedstrijd op Den Uil. Maar vandaag stond de Erspe verdediging als een huis, er werd goed kort gezeten, waardoor RBC niet veel kansen kon creëren. Toch creëerden ze wat kansjes, ballen werden rakelings langs het doel geschoten, tegen Dennis aan en tegen het aluminium. In de 20e minuut kreeg Erp een vrije trap, deze werd genomen door Yoeri, maar deze bal kwam in de muur terecht. RBC verdedigde uit, en de bal kwam toch bij Stef terecht. Hij stoomde op en gaf de bal voor het doel, daar stond Bart en hij schoot de bal als een echte vent beheerst achter de RBC keeper. Op voorsprong tegen de koploper, wat een machtig mooi gevoel! Na de openingstreffer zakt Erp verder terug, en heeft RBC veel de bal. Scoren doet het echter niet in de eerste helft, met een 0-1 voorsprong gingen we aan de mierzoete ranja.

Na de rust is RBC oppermachtig en zoeken ze de gelijkmaker, deze had ook al na 30 seconden kunnen vallen, toen stond de RBC spits oog in oog met Dennis, echter had Jan Geurts de assistent-scheidsrechter van dienst buitenspel geconstateerd, waardoor Erp met de schrik vrij kwam. Na dit gevaarlijke wapenfeit blijft RBC proberen om de gelijkmaker te maken. In de 62e minuut is het dan zover, een prachtig afstandsschot valt binnen en RBC komt langszij. Menig Erp supporter dacht dat dit het kantelpunt was, en RBC erover gaat, zoals wel vaker dit seizoen. Maar niks is minder waar, Erp krijgt in de 80e minuut een vrije trap en deze wordt door Yoeri mooi in de kooi gekruld. Wederom op voorsprong, wederom voelen de Erpenaren zich euforisch. Met nog tien minuten te spel, doet Erp er alles aan om de overwinning over de streep te trekken, ballen wegknallen, tijdrekken etc. in de 90+7 minuut wordt Tjerk lelijk geraakt, en met nog vijfentwintig seconden op de klok moest hij per brancard van het veld worden gehaald. RBC valt nog een laatste maal aan, en ja hoor: 2-2. Een kopbal valt in de bovenhoek en de goaltune dreunt door het stadion. Na de aftrap is het direct klaar. 2-2.

Zuur dat we de overwinning niet mee de bus in konden nemen, maar vooraf hadden we voor dit resultaat getekend, dus met goede moed kijken naar het vervolg van de competitie, volgende week gaan we naar de zaterdagamateurs van Almkerk, om 16:00 zal er worden afgetrapt.