Bekeravontuur Erp ten einde na nederlaag tegen Venhorst - Voetbalvereniging RKVV Erp

Bekeravontuur Erp ten einde na nederlaag tegen Venhorst

Bekeravontuur Erp ten einde na nederlaag tegen Venhorst

Venhorst 1 (zon)

1 - 0

Erp 1 (zon)

...

Competitie

Groep 1 Beker A-cat laatste 64

Datum

15 januari 2023 14:00

Scheidsrechter

G.B.P. van der Zanden

Accommodatie

Sportpark De Voskuilen
Voskuilenweg 2 A
5428GT
VENHORST
tel. 0492-351772

Alsof de geschiedenis zich herhaalde, maar nu met een slechte afloop. Zo voldoende de bekerwedstrijd van afgelopen zondag. Want het was 10 maart 2019 dat er een zeer zware storm over het land trok en Erp uit tegen Venhorst speelde. In het hele land code oranje, behalve op De Voskuilen in Venhorst. Door het weer bleek voetballen eigenlijk onmogelijk, maar bij een wonder ginger Erp er toch met een 0-1 zege vandoor. 

Afgelopen zondag was het weer zo ver. Niet in competitieverband dit keer maar wel voor een plek bij de laatste 32 in de beker. Ook nu was het regenachtige en windig, maar gevoetbald werd er. Erp begon slap en ongeinspireerd aan de wedstrijd en al snel volgde een eerste grote kans voor Venhorst. Deze werd echter gemist, wat overigens betekende dat het eerste half uur kabbelend voetbal werd voorgeschoteld zonder kansen van beide ploegen. Toch was het Venhorst dat net voor rust op voorsprong leek te komen, maar met was kunst- en vliegwerk bleef het Erpse doel schoon.

Na de pauze hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht en gingen we al denken aan penalty’s om tot een beslissing te komen. Erp kreeg een aantal goede mogelijkheden. Maar een vrije trap tien minuten voor tijd vanaf 28 meter besliste echter alsnog de wedstrijd; hard, strak en 1 – 0 voor Venhorst. Dit was ook het moment dat Erp wakker geschut werd en plotseling ging Erp volop naar voren in de hoop een teleurstellend resultaat af te wenden, maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam het niet. 

Volgende week zal het beter moeten. Dan begint Erp weer voor de competitie tegen het Nemelaer van onze nieuwe trainer Theo van Geffen. Aftrap 14:30 uur in Haaren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!