Roemer Visscherstraat 108
2533VG
'S-GRAVENHAGE
tel. 070 3803867

Het is Erp niet gelukt om als koploper de winterstop in te gaan. De mannen konden zich opmaken voor een uitwedstrijd in Den Haag, waar TAC' 90 wachtte. Het bleek een lastige wedstrijd, waarin Erp uiteindelijk aan het kortste eind trok.

Erp begon scherp aan de wedstrijd en kreeg de eerste kansen op de openingstreffer, maar deze werden niet benut. Na tien minuten voetballen viel alsnog de snelle openingstreffer, weliswaar in het Erpse doel. Na een geblokt schot viel de bal voor de voeten van een TAC'90 speler die uit de rebound voor de 1-0 tekende. Erp rechtte de rug en bepaalde het snelle tegendoelpunt het spel in Den Haag. Het voetbalde zich naar meerdere kansen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van de thuisploeg. Een schot vanaf zo'n zestien meter vloog rakelings over het Erpse doel.

Na de rust was het opnieuw Erp dat de controle over de wedstrijd leek te hebben. Tot echt grote kansen leidde het speloverwicht niet. Uit de kleinere kansen werd, mede door een goed spelende keeper van de thuisploeg, ook niet gescoord. Naar mate de tweede helft vorderde zakte het overwicht van Erp en kwam TAC'90 beter in de wedstrijd. Na ruim een uur spelen was het de thuisploeg dat de beste kansen zou creëren. Zo'n tien minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist te worden. Na een hoekschop die in eerste instantie verdedigd kon worden, kwam de bal alsnog voor de voeten van een Haagse aanvaller terecht die met een knap schot de 2-0 maakte. Het zou uiteindelijk ook nog 3-0 worden door een doelpunt vlak voor tijd.

Erp zakt door de nederlaag naar een gedeeld vierde plek in de competitie. Het is helaas niet gelukt om als koploper de winterstop in te gaan, maar desondanks kan het team van trainer Jurgen van Wanrooij terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Komende zondag wacht er nog één laatste wedstrijd van 2022. Erp zal het in en tegen Venhorst opnemen voor een plek in de volgende ronde van de beker.