3 april 2022 14:00

Scheidsrechter

S.J.F. Huijs

De Goffert complex De Eendracht

Voor Erp stond afgelopen zondag een belangrijke uitwedstrijd op het programma. In Nijmegen speelde de ploeg tegen NEC, de amateurtak van de eredivionist. En als we vooraf naar de stand keken kende de ploeg maar een opdracht, namelijk winst! De overwinning zou voor nu een definitieve plek in de middenmoot betekenen en er voor zorgen dat trainer Jurgen van Wanrooij voorlopig niet meer naar onderen hoeft te kijken. Erp heeft namelijk een duidelijke taak, zichzelf zo snel mogelijk veilig spelen.

De Blauwwitten begonnen scherp aan de wedstrijd, vanaf meet af aan werd duidelijk gemaakt dat er voor de thuisploeg niks te halen viel. Na 25 minuten werd het veldoverwicht omgezet in een goal gemaakt door Emiel van der Sanden na goed aangeven van Yoeri Vissers. Ook na de goal bleef Erp de betere ploeg. Maar toch kon het niet meer omgezet worden in een verdubbeling van de stand voordat de thee werd opgezocht.

Kort na rust was het bijna 0-2, maar het lobje van Rob van Rijbroek belandde helaas op de lat. Gelukkig was het in minuut 70 wel raak. Ruud Delisse nam een voorzet van Van der Sanden op zijn borst aan en schoot goed de 0-2 binnen. De wedstrijd was definitief gespeeld en dit resulteerde 5 minuten later voor de 0-3 op het bord door Rob van Rijbroek.

Deze stand gaf mooi ruimte voor het debuut van A-junior Lars Hanenberg (18) in de 80ste minuut. Na nog een paar grote kansen voor Erp blies de scheidsrechter op zijn fluit voor het einde van de wedstrijd.

Een belangrijke en knappe overwinning voor Erp, het enige wat de ploeg zich kan verwijten is dat het de vele kansen niet beter afmaakte. Na even genieten van de winst wacht volgende week de nummer 11: Brabantia op Sportpark D'n Uil. Aftrap 14:00 uur.