Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Afgelopen zondag 7 november was Blauw Geel’38 2 te gast op Sportpark D’n Uil om aan te treden tegen Erp 4. Om 11:00 uur stipt werd afgetrapt en wat volgde was een energieke wedstijd vol passie en strijd. Na 90 minuten stond een afgetekende 4-1 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord, waarna de bezoekers teleurgesteld afdropen richting Veghel.

Met twee achtereenvolgende overwinningen was Erp 4 uitstekend aan het seizoen begonnen. Vorige week werd echter tegen een ongelukkige verliespartij aangelopen op bezoek bij Heeswijk 3, waardoor het team gebrand was om een goed resultaat neer te zetten tegen de rivaal uit Veghel. Met drie punten uit vijf wedstrijden kende Blauw Geel’38 2 een minder voortvarende start van de competitie. Waar zij vooraf wellicht dachten bovenin mee te kunnen draaien in de 4e klasse 10, blijkt in de praktijk niets minder waar.

Het duel startte wat rommelig, maar al snel was het Erp 4 dat het initiatief nam. Dit werd beloond doordat de van een blessure teruggekeerde Luuk Bouw halverwege de eerste helft uit een vrije trap raak kopte. De keeper ging hierbij niet helemaal vrijuit en leek last te hebben van de welbekende spreekwoordelijke ‘hete kroketten’. Vijf minuten later was het Ambro Kerkhof die voor de 2-0 zorgde. Hij pikte een te korte terugspeelbal van de rechtsback van Blauw Geel op en omspeelde keurig de uitgestormde keeper, waarna het een koud kunstje was om het leer in het lege doel te schuiven. Diezelfde Kerkhof stelde net voor rust Luuk ‘Skippy’ van Leuken in staat om voor de derde treffer van de dag te zorgen. Zijn voorzet dwarrelde de zestienmeter binnen, waarna de kleinste man van het veld de bal achter de wederom uitgestormde doelman wist te knikken.

De tweede helft gaf een ander beeld dan de eerste. Het spel werd slordiger en over en weer werd veel balverlies geleden. Dat de spelers van de uitploeg meer energie leken te steken in elkaar en de scheidsrechter dan in de wedstrijd hielp hierbij niet mee. Beide ploegen scoorden nog wel. Roy van Erp liep een afgemeten voorzet binnen en zorgde hiermee voor de 4-0, waarna Blauw Geel direct daarna de eretreffer op het bord zette en de eindstand bepaalde. Erp 4 steeg door deze overwinning naar plek 3 in de competitie. Blauw Geel’38 2 is een ervaring rijker en een illusie armer en bezet momenteel de een na laatste plek met slechts drie punten uit zes wedstrijden.