87'

1e klasse C

11 oktober 2020 14:30

Onbekend

Erp startte in Eersel, met diverse wijzigingen in de opstelling, zwak aan de wedstrijd. Er was een langzaam baltempo en vanuit Erpse kant werd voornamelijk de lange bal gespeeld. Van beide kanten was in de eerste 20 minuten niet best. Pas na 25 minuten was er de eerste kans van de wedstrijd. Er werd van dichtbij gemist door EFC. Het sterker wordende EFC krijgt in de 30ste minuut een corner, die wordt verlengd en van dichtbij wordt de bal binnengewerkt, 1-0 EFC. EFC krijgt veel ruimte om te voetballen en maak daar ook gebruik van en krijgt nog enkele kansen voor rust. Echter weet Erp er een keer sterk uit te komen. Ruud Delisse krijgt de bal teruggelegd op de 16 meter en een bekeken schot van Delisse weet de doelman van EFC knap te redden.

In de rust wordt Emiel van der Sanden ingebracht voor Ruud Hanenberg. EFC kwam ook sterker uit de kleedkamer dan Erp. In de beginfase van de tweede helft had Erp het lastig. EFC wist er een paar keer gevaarlijk uit te komen. Het was wachten op de 2-0 en die viel ook na 52 minuten. Erp bleef moeite hebben met het spel te maken en was slordig in balbezit. EFC wist er vaak gemakkelijk uit te voetballen. Met invallers Gijs van den Boom en Sven van Asseldonk gaf Erp zich niet zomaar gewonnen en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. 5 minuten voor tijd kwam een afgeslagen voorzet voor de voeten van Joost van Dijk terecht. Een verwoestend schot van Joost van Dijk spatte uiteen op de lat én paal. Maar vlak voor tijd was het toch raak, Bob van de Berg wist knap vanuit een vrije trap met een volley de bal in de touwen te werken. De 2-2 hing in de lucht, maar Eersel overleefde het slotoffensief. Het was een zeer matige vertoning van Erpse kant, volgende week thuis tegen HVCH zal Erp uit een ander vaatje moeten tappen om de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen.