2 - 1

1e klasse C

22 september 2019 15:00

Onbekend

Na enkele jaren van afwezigheid mocht Erp deze middag voor de tweede keer in  de geschiedenis van de club zijn opwachting maken in de 1ste klasse. Op het programma stond de moeilijke uitwedstrijd tegen Top Oss. De bekerwedstrijden waren niet verlopen zoals een jaar eerder. Vorig jaar speelde Erp tegen ZSV en Haelen wellicht de beste wedstrijden van het seizoen. Erp was toen een geoliede machine. Dit jaar ging het veel moeizamer, maar wist Erp in het laatste duel tegen Mierlo- Hout zich toch nog knap te verzekeren van de volgende bekerronde.

De wedstrijd begon, zoals alle wedstrijden van Erp dit weekend, met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Koen Kanters.

Top  startte sterk en kreeg in de 2de minuut een kans die op de paal belandde. Twee minuten later was het wel raak. Erp had geen antwoord op een aanval van rechts en stond zodoende al na 4 minuten met 1-0 achter. In de 7de minuut kreeg de thuisploeg zijn derde kans, maar gelukkig voor Erp ging die bal net naast. Op dat moment beperkte Erp zich louter tot verdedigen en kwam nauwelijks op de helft van de tegenstander. Halverwege het eerste bedrijf leek Erp van de eerste schrik te bekomen en trok daardoor het initiatief langzaam naar zich toe. Na een half uur had Emiel van der Sanden de stand gelijk moeten trekken, maar een op een faalde hij voor de Osse keeper. In de 32ste minuut ging een bal van Joost van Dijk rakelings langs. De gelijkmaker hing spreekwoordelijk in de lucht en 10 minuten voor de rust schoot een verdediger van Top, op een voorzet van Jasper van Goor, in eigen doel: 1-1. Toen iedereen dacht met deze stand te gaan rusten was een blunder in de Erpse verdediging er de oorzaak van dat het alsnog 2-1 werd.

Met deze domper begon Erp aan de hervatting met Roy Verhagen als vervanger voor Stef Munsters. In het eerste kwartier was Erp tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker. Bob van de Berg kopte de bal van dichtbij binnen, maar de keeper wist de bal nog net van de lijn te tikken en in een scrimmage kopte Koen van Deurzen de bal tegen de vuisten van de doelman en schoot een verdediger van Top op de eigen paal.

De gastheren lieten zich ook niet onbetuigd. In de 67ste minuut  trof Top de bovenkant van de lat en bij de volgende aanval was Dennis van Ballegooy de gevierde man met een geweldige redding.  Vijf minuten later werd Rens van der Steen vervangen door Rob van Rijbroek. Joep Offermans  had moeten scoren, maar faalde in de afwerking en tien minuten voor tijd schoot Roy Verhagen op de paal. Joep werd vervangen door Dieuwe van der Heijden om alles op alles te zetten en alsnog  een punt uit de strijd te slepen. Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar de ruststand werd ook de eindstand: 2-1.

Erp had deze middag wellicht een puntje verdiend, maar de vele mogelijkheden werden niet verzilverd. Volgende week speelt Erp thuis tegen Rhode.