Yoeri Vissers (vrije trap)

1e klasse C

8 maart 2020 14:00

Onbekend

Na de midweekse overwinning op Udi kon Erp deze middag het treffen tegen NEC met vertrouwen tegemoet zien. Toch is NEC, na een wisselende start van de competitie dankzij de nodige overwinningen, hoog op de ranglijst te vinden. In de thuiswedstrijd pakte Erp op de valreep 3 punten. Datzelfde scenario zou een mooie opsteker zijn.

De mannen uit Nijmegen begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen in de 18de minuut op een verdiende voorsprong. In eerste instantie werd een schot vanaf de rechterflank door Dennis van Ballegooy nog goed gekeerd, maar de voorzet die daarop van links volgde werd met een knappe kopbal afgerond en daar had de Erpse goalie geen antwoord op: 1-0. Erp kreeg opvallend genoeg na deze achterstand wat meer grip op de wedstrijd en maakte 5 minuten later de gelijkmaker uit een strafschop. Onreglementair uitkomen van de Nijmeegse keeper resulteerde in een penalty en daar wist Emiel van der Sanden wel raad mee: 1-1. Twee minuten later had ook NEC een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter wuifde de overtreding weg. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er nog van alles. Erp voerde de druk op het Nijmeegse doel zo hoog op, dat de keeper tot driemaal toe redding moest brengen. Tegen de vrije trap van Youri Vissers had hij geen verweer en dat betekende de voorsprong voor Erp: 1-2. Erp moest noodgedwongen wisselen, omdat Marcel Claasse geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Knud van den Heuvel, waardoor Ruud Hanenberg op het middenveld kwam te spelen. In de 44ste minuut kreeg NEC een strafschop toegewezen, die belandde echter op de paal en zodoende ging Erp toch nog met en voorsprong rusten.

In de tweede helft voerde NEC de boventoon. De technisch vaardige Nijmegenaren hadden 80% balbezit en bleven combineren op Erpse helft. Iedereen verwachtte dat de gelijkmaker zou vallen, maar die bleef uit. NEC was vooral gevaarlijk tot de 16, maar daarbinnen kwamen ze nauwelijks. Gebeurde dat wel, dan was er altijd nog Dennis van Ballengooy, die er soms onmogelijke ballen uithield. Erp wisselde nog tweemaal. Gijs van den Boom kwam er in voor Bob Verhagen en Koen van Deurzen verving de geblesseerde Luuk van der Steen. Erp bleef conditioneel overeind en zo gingen de drie punten uiteindelijk mee naar Erp.

Erp doet met deze overwinning goede zaken. De tomeloze inzet is bewonderingwaardig. NEC was deze wedstrijd zeker de betere ploeg, maar had geen antwoord op de strijd die Erp leverde. Volgende week speelt Erp thuis tegen Alverna.