Erp 2 (zon)

Hoofdklasse HK

17 november 2019 11:00

Onbekend

Erp 2 voetbalt al een aantal jaar in de reserve hoofdklasse, een prestatie van formaat. Dit is immers de klasse waarbij ze de “grotere buurmannen” treffen als UDI 2, Blauw Geel 2 en Gemert 2. Desalniettemin staat Erp 2 er fantastisch voor dit seizoen en kan vandaag bij winst de eerste periodetitel in de wacht slepen. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen rode lantaarn drager Venray op het programma. Een tegenstander welke vorig jaar nog 2x won van Erp, dus zij mogen zeker niet onderschat worden.

Erp startte goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een grote kans voor Max de Jong. Helaas schoot hij deze mogelijkheid wat wild over, waardoor het 0-0 bleef. Na een scherp ingesneden corner van Toon Barten was het Roel Schouten die inkopte. De bal was al voorbij de keeper, maar een verdediger bracht op miraculeuze wijze redding. Niet veel later werd een afgeslagen bal vol op de pantoffel genomen door Sven van Asseldonk, maar deze ging helaas net voorlangs. Ook de kopkans van Daan van Hoof bleef onbenut. Erp bleef de bovenliggende partij, waarbij Rob van Rijbroek, Toon Barten en Jesper van Os een ware plaag vormden met hun voorzetten, maar kreeg de eindpass telkens nèt niet bij de juiste persoon. Hierdoor bleef het na een kwartier nog 0-0. Na het eerste kwartier kantelde de wedstrijd in het voordeel van Venray. Zij zagen de kansen gemist worden door Erp en kregen meer geloof in een resultaat. Een harde pegel vanuit een vrije trap werd goed gepakt door de uiterst betrouwbare goalie Jelle Voets. Een paar minuten later moest Jelle wederom gestrekt en pakte een goede mogelijkheid voor de gastheren. Na wat kansen over en weer, gingen beide teams met de bekende brilstand rusten. Erp werd in de rust bemoedigend toegesproken door succescoach Johan van Grinsven. Hij bracht twee wissels: Marcel Claasse werd vervangen door Tijmen Chatrou en Rob van Rijbroek werd vervangen door Dieuwe van der Heijden.

De tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden, anders ging Erp de spreekwoordelijke Bietenbrug op. Erp begon de tweede helft dan ook met meer flair en passie dan de eerste helft. Dit resulteerde dan ook in de bevrijdende 0-1. Een hoge voorzet werd terug voor goal gekopt door Max, waarbij Daan de bal panklaar legde voor Roel die hem alleen nog maar binnen hoefde te koppen. De ban was gebroken en Erp voetbalde vrijer dan hiervoor. Nadat iets later Bram van Houtum de bal knap binnen hield, belandde de bal bij Toon. Hij schoot op doel, maar werd gekeerd door de doelman van Venray. De bal viel echter precies voor de voeten van Max, die dit buitenkansje niet onbenut liet en de 0-2 binnen schoot. Niet veel later werd het 0-3 door een scherp indraaiende corner van Dieuwe. De bal werd nog licht getoucheerd door de uitstekend spelende Wouter van Heeswijk waardoor de bal in de lange hoek verdween. Dit bleek de nekslag te zijn voor de gastheren en de Erpse getrouwen wisten het toen wel zeker, de periodetitel kon niet meer mislopen. Erp wisselde nog 2 keer. De moe gestreden Daan werd vervangen door Joes van Uden en Max werd vervangen door Niels Ceelen. Laatstgenoemde was het eindstation van een prachtige aanval. Via meerdere schijven over de rechterflank stond Niels in het strafschopgebied vrij en drukte beheerst af: 0-4. Het laatste woord was aan Toon. Met een fraaie solo frommelde hij zich voorbij de keeper en tikte de 0-5 binnen. Niet veel later konden de armen definitief de lucht in, bij het klinken van het laatste fluitsignaal. Erp heeft door deze overwinning beslag gelegd op de eerste periodetitel in de reserve hoofdklasse, een unieke prestatie in de geschiedenis van Erp. En dat mochten ze in de kantine weten ook!

Volgende week treedt Erp 2 aan tegen UDI 2, de ware kraker van de competitie. UDI staat één punt onder Erp, dus Erp kan een overwinning goed gebruiken om hier vier punten van de maken en de koppositie te versterken. Kom allen om 11:45u naar sportpark Den Uil om Erp 2 naar de overwinning schreeuwen.