Erp bekert verder na zege op Mierlo-Hout

Mierlo Hout 1 (zon)

Groep 1 L71

14 september 2019 18:00

Onbekend

Na een rommelige beginfase vanuit Erpse kant, waarbij men zo nu en dan verrast werd door de vele positiewisselingen van de Mierlo-Houtse equipe, werd langzaamaan meer grip op de wedstrijd gevonden. Een aantal goede combinaties leidden tot enkele mogelijkheden tegen het einde van de eerste helft. Nét voor rust werd het Erpse spel beloond; een aanval over meerdere schijven bracht Ruud Delisse in schotpositie van een meter of 25. Ruud hield goed overzicht en gaf de beslissende pass richting de vrijgekomen Joep Offermans. Het jonge talent bleef koel en verschalkte de keeper van Mierlo-Hout met een schuiver in de verre hoek. Erp kon gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust begon Mierlo-Hout met dezelfde intentie als in de eerste helft, waarbij nu meer gevaar en diverse kansen werden gecreëerd. Erp had hier vooralsnog geen antwoord op. Na matig verwerken van een van de vele voorzetten van Mierlo-Houtse kant kwam de bal rondom de 16-meter bij een aanvaller van Mierlo-Hout die met een technisch hoogstandje de spits van Mierlo-Hout in stelling bracht. Koen van Deurzen stapte uit op de spits waarbij hij deze onreglementair naar de grond bracht, met een strafschop als gevolg. Dennis van Ballegooij kon helaas geen redding brengen; de strafschop werd namelijk onberispelijk ingeschoten en Erp keek tegen een 1-1 aan. Enkele minuten later vielen er opnieuw grote gaten in de defensie van Erp en stond het zowaar 1-2.

Deze korte periode waarin Erp duidelijk de teugels had laten vieren,  was aanleiding tot eerder druk te zetten en over het algemeen de tegenstander wat meer vast te zetten. Dit had het gewenste resultaat, want tegen het einde van de wedstrijd werd een voorzet van Dieuwe van der Heijden bij tweede paal, na een goed blok van Emiel van der Sanden, binnengetikt door Koen van Deurzen. Met nog maar enkele minuten op de klok werd alles op alles gezet om alsnog de overwinning uit het vuur te slepen. Aanwinsten Bob van den Berg en Knud van den Heuvel lieten beide een grote kans liggen om de drie punten in Erp te houden. De held van de avond was uiteindelijk toch de puik spelende Bob van den Berg, die een voorzet van Roy Verhagen tegendraads inkopte en de keeper van Mierlo-Hout kansloos liet. Het was 3-2 in het voordeel van Erp en deze stand bleef op het bord totdat de scheidsrechter kort hierna floot voor het einde van de wedstrijd.

Door de overwinning is Erp tweede geworden in de bekerpoule en heeft zich hiermee gekwalificeerd voor de volgende ronde, welke gespeeld zal worden op zaterdag 16 of zondag 17 november 2019 (tegenstander is nog niet bekend).

Deze laatste krachtmeting voorafgaand aan het begin van het nieuwe seizoen heeft de supporter laten zien dat Erp klaar is om de strijd aan te gaan in de 1e klasse C. Komende zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Erp zal afreizen naar Oss, waar de wedstrijd tegen SV TOP om 15:00 zal aanvangen.