Erp 7

6e klasse 37

11 november 2018 12:00

Onbekend

Het zevende is dit jaar weer prima aan de competitie begonnen. Met 13 punten uit 5 wedstrijden heeft het zevende slechts twee verliespunten opgelopen. Het puntverlies, na een VIP avond tijdens de dienstenveiling, spreekt voor zich..

Afgelopen zondag stond de 6e wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Boekel Sport 5, een team dat nog alles had gewonnen. Erp begon sterk aan de wedstrijd en domineerde in de eerste 10 minuten. Dit leverde vrij snel een 0-2 voorsprong op door doelpunten van Sven en Japie. Na de comfortabele voorsprong ging Erp achteruit lopen en wist Boekel Sport het middenveld in handen te krijgen. Duels werden bij Erp 7 niet meer gewonnen en ook voorin was de scherpte weg. Ondanks de druk op de defensie wist Boekel Sport geen grote kansen te creëren.

Na rust hetzelfde verhaal. Al vroeg pakt Erp een gele kaart waardoor het met 10 man komt te spelen. De druk werd groter maar nog steeds blijven de echte kansen uit voor Boekel Sport. Erp is daarentegen wel een stuk gevaarlijker en moet tot twee maal toe de 0-3 maken. Helaas gebeurd dit niet en na een snel lopende aanval schiet Boekel sport de 1-2 binnen. Erp probeert via de counter nog voor gevaar te stichten maar faalt in de afronding of wordt tot ongeloof van het (in grote getale opgekomen!) Erpse publiek, de bank en zelfs de spelers en supporters van Boekel Sport afgefloten door een zeer matig fluitende scheidsrechter. De wedstrijd bloedt verder dood zonder echte kansen waar Erp in de slotfase nog een gele kaart pakt.

Een 1-2 overwinning tegen een directe concurrent spelend met 12 man is een prima resultaat. Erp staat alleen op kop en kan dit aankomende zondag een vervolg geven tegen nummer 4 Irene 2. Ditmaal een thuis wedstrijd waarbij het ensemble weer hoopt op een goed gevulde tribune.

Door: Koen van Boxtel