Facebook Toestaan Niet toestaan

Het dubbeltje valt voor de 17-1 wederom de verkeerde kant op

4 december 2023 17:00

Zaterdag nam de 17-1 het op tegen de 17-1 van Avesteyn. Het beloofde een titanenstrijd te worden tussen veel kameraden van elkaar. Avesteyn staat weliswaar hoger gepositioneerd op de ranglijst, maar de Erpse ploeg is extra gemotiveerd om van deze ploeg te winnen!

Om 14:45 wordt er op het Heeswijkse kunstgras afgetrapt, en al vanaf het begin van de wedstrijd is het duidelijk dat avesteyn over meer kwaliteit beschikt dan Erp, en in de openingsfase had keeper Juup van Erp het akelig druk. In de ’12 minuut van de wedstrijd komt een aanvaller van Avesteyn voorbij verdediger Freek, hij zet een tactische overtreding in door aan het shirt van de avesteyn spits te blijven hangen sanctie: gele kaart dus een tijdstraf. In de daaropvolgende minuten profiteert avesteyn van het overtal en maakt het de 1-0. Daarna komt Erp beter in de ‘pot’ en vlak voor rust maakt topschutter Luca er 1-1 van, een schitterend doelpunt.

Na de rust komt Erp redelijk scherp uit de kleedkamer en creëert het kansen, Jesse Deckers speelde de keeper voorbij maar verzuimde om de 1-2 binnen te tikken. Julius Boelhouwer heeft ook geprobeerd de keeper van Avesteyn te passeren, maar zijn poging strandde op het andere veld. Na deze scherpe fase komt Avesteyn beter in de wedstrijd en maakt het de 2-1, 3-1 en de 4-1, door knullige fouten geeft Erp het weg. Althans in de laatste 10 minuten begint Erp aan een slotoffensief en maak het de 4-2, en de 4-3. Stuk voor stuk mooie doelpunten van spits Luca, en middenvelder Guus.

Doordat Erp probeerde door te drukken, vielen er achterin gaten waar Avesteyn van kon profiteren. Dit gebeurde ook, in de laatste minuut van de wedstrijd werd het 5-3. Zo is alle hoop op een stunt in rook opgegaan, en staat de ploeg van trainers Aard, Marcel en Paul met lege handen.

Een wedstrijd waarin beide ploegen er met de overwinning van door konden gaan, gaat Avesteyn er met de punten vandoor. Jammer!