Facebook Toestaan Niet toestaan

Erp JO15-1 pakt de volle buit tegen Volharding

20 november 2023 18:15

Vandaag nemen de mannen van Eddy en Maurice het op tegen Volharding JO15-1 in de hoofdklasse. Om 13:00 werd er onder leiding van een 79 jarige scheidsrechter uit Best afgetrapt op een nat en winderig veld.

In de eerste fase van de wedstrijd tast Erp een beetje af, en houd het de bal simpel in de ploeg. Door dit degelijke spel geven de Erpenaren vrijwel geen ruimte achterin weg, waardoor er in de eerste minuten geen wapenfeiten voor Volharding kunnen worden geconstateerd. Nadat Erp deze fase is doorgekomen, gaan ze zelf naar voren voetballen en dit resulteert in een paar mooie mogelijkheden. In de 20’ speelminuut opent club-topschutter Tobias de Louw de score door met een klutsbal het net te raken. Erp probeert verder door te drukken en de 2-0 nog voor de rust tegen de touwen te hengsten, maar helaas gebeurd dit niet en gaan we met een 1-0 ruststand aan de thee, die overigens voor velen hard nodig was, want het was akelig koud.

In de tweede helft zagen we een gretiger Volharding dan in de tweede helft, het zette veel beter en consequenter druk dan in de eerste helft, wat resulteerde in een paar kleine mogelijkheden. In de ’45 speelminuut komt Erp er een keer goed uit en komt de bal bij Tobias terecht, en hij weet wederom raad met de bal, want hij knalt precies op het juiste moment de 2-0 tegen het net. Dit doelpunt geeft Erp veel meer rust.  Na dit doelpunt is Erp niet meer op de helft van Volharding geweest en heeft het veel terug uit moeten lopen, in de ’60 minuut krijgt Volharding een (onterechte) hoekschop die goed wordt binnen gewerkt. Hierdoor lijkt het nog een hele spannende slotfase van de wedstrijd te gaan worden, maar niets is minder waar, want door sterk verdedigend werk van iedere Erp speler wordt er niets meer weggegeven. En na 70 minuten en een beetje extra tijd is het klaar. De drie punten blijven in Erp.

Door deze overwinning blijft Erp JO15-1 in de Hoofdklasse na de winterstop. Klasse gedaan mannen.