Erp 1 laat goede dingen zien tegen OJC Rosmalen O23-1

23 oktober 2023 19:00

Op zaterdag 21 oktober 2023 nam Erp 1 het in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen OJC Rosmalen O23-1. Omdat Erp 1 is uitgeschakeld in de districtsbeker hadden de spelers een weekend geen wedstrijd, Theo heeft dit vrije weekend benut met een oefenwedstrijd.

Het is zaterdagmiddag 17:00, regenachtig en een graad of 12. Erp 1 speelt vandaag op veld 2, omdat alle andere (gras)velden zijn afgekeurd door de hevige regenval van de afgelopen dagen. De O19-1 heeft het veld alvast warm gelopen, want zij zijn namelijk net op dit veld kampioen van de 1e fase geworden door met 7-6 van sv O.S.S.’20 te winnen. Iets na 17:00 klinkt het eerste fluitsignaal van Mark van Helvoort, we zijn begonnen. In de eerste fase van de wedstrijd is Erp de betere ploeg, Erp heeft veel de bal creëert veel kansen, echter willen deze kansen niet het doel in. Erp had na 25 minuten al met 3-0 voor moeten staan tegen OJC, maar er zat een engel op schouder van de doelman van OJC. Na de eerste 30 minuten raakt Erp de grip over de wedstrijd een beetje kwijt, en kan OJC er 1x goed uitkomen, en in tegenstelling met de Erpse ploeg heeft OJC aan één mogelijkheid genoeg 0-1. Daarna zien we een Erp dat de eerste helft rustig uitspeelt, de paal wordt nog een keer geraakt, maar doelpunten van Erp krijgen we in de eerste helft niet te zien.

Na een korte rust komt Erp geweldig uit de kleedkamer, er is ‘’wonderthee’’ gedronken. Erp heeft heel veel de bal. In de 52’ minuut krijgt Erp een hoekschop die kort genomen wordt, Cas Jansen krijgt de bal voor zijn voeten en schiet de bal kiezelhard de kruising in. Ik durf zeker te zeggen dat dit doelpunt genomineerd zou kunnen worden voor het doelpunt van het jaar. Daarna zien we veel prachtige combinaties van Erp, geweldige lange ballen van Tjerk en Wietse, een paar kansen van Tom van den Tilaar, echter had hij vandaag zijn dag niet want geen enkele doelpoging van Tom werd in een doelpunt omgezet. In de 60’ minuut ging Theo wisselen: Tom ging eruit voor Niels Embrechts, die zeer sterk inviel, maar hij had zeker een goaltje mogen maken. In de laatste minuut mocht Tristen Koolen tekenen voor de 2-1, de zeer verdiende treffer, die voor de overwinning zorgde.  Na 90 minuten en een paar minuten extra tijd is het klaar, Erp 1 wint van OJC Rosmalen O23-1.

Erp heeft veel goede dingen laten zien, en kan deze wedstrijd meenemen naar volgende week, als de competitie wordt voortgezet met een thuiswedstrijd tegen V.V. Almkerk. Er wordt aanstaande zaterdag (28 oktober) om 16:00 afgetrapt op sportpark Den Uil.