Facebook Toestaan Niet toestaan

Erp geeft overwinning alsnog uit handen

28 januari 2020 10:00

Na een winterstop en twee gewonnen bekerwedstrijden moest Erp deze middag aantreden tegen Woezik. De mannen uit Wijchen kenden een sterke start van het seizoen, maar daarna ging het alleen nog bergafwaarts. Drie punten pakken was voor beide ploegen het devies deze middag.

Erp begon erg goed aan de wedstrijd en kwam dankzij een sterke actie van Roy Verhagen, die Emiel van der Sanden met een droge knal de 0-1 liet aantekenen, al vroeg op voorsprong. Even later had Ruud Delisse de stand al kunnen verdubbelen, maar hij schoot de bal te zacht in. Erp was op dat moment heer en meester en behoudens een paar speldenprikken van de thuisploeg was er geen vuiltje aan de lucht. In de 33ste minuut zorgde Ruud Delisse alsnog voor de verdubbeling van de stand. Met een bekeken schot verschalkte hij de doelman: 0-2.

Erp ging met een comfortabele voorsprong de rust in.

De 2de helft was nauwelijks 3 minuten oud, toen de stand al op 1-3 stond. Een snelle aanval op rechts luidde de aansluitingstreffer voor de thuisploeg in: 1-2. Veel plezier beleefde Woezik echter niet aan dat doelpunt, want 1 minuut later bracht Koen van Deurzen met een kopbal, na een blunder van de keeper, de marge weer terug naar 2 doelpunten: 1-3. In de 55ste minuut werd Ruud Delisse vervangen door Stef Munsters. Twee minuten later kregen de gastheren de kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Miscommunicatie in de Erpse achterhoede had een penalty tot gevolg en daar wist de Wijchense aanvoerder wel raad mee: 2-3. Dit was het kantelpunt in wedstrijd. Woezik geloofde weer in een beter resultaat en bij Erp sloop de twijfel in de ploeg. Ondertussen had bij Erp Luuk van der Steen het veld geruimd voor Toon Barten. De thuisploeg kreeg steeds meer de overhand en bij Erp lukte niets meer. Vijf minuten voor tijd verscheen de gevreesde gelijkmaker op het scorebord: 3-3. Daarmee was de gifbeker nog niet helemaal leeg. Drie minuten later pakte Woezik zelfs de volle winst: 4-3.

Erp had deze middag een uitstekende eerste helft en leek daarmee de buit al binnen te hebben. Een volledige teloorgang in de tweede helft resulteerde in een duur verlies. Volgende week speelt Erp thuis tegen Top Oss. Hopelijk zijn ze dan de hele wedstrijd bij de les.