60'

1e klasse/2e klasse 1D-2G-2H

3 juni 2018 14:30

Onbekend

Afgelopen zondag speelde Erp de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 1ste klasse. Tegenstander was Wilhelmina ’08 uit Weert. Erp was vooraf gewaarschuwd voor de staat van het veld, lang stroperig gras en volgens een trouwe supporter leverde het veld het bewijs dat de aarde rond is.

Eerste 20 minuten was het aftasten aan beide kanten. Eerste noemenswaardige feit was het uitvallen van Olger Smits die met een hoofdwond het veld moest verlaten. Door het wegvallen van Koen werd Luuk van der Steen weer in de spits geposteerd en ging Willem den Dekker weer op het middenveld voetballen.

Een paar minuten later was de eerste kans voor Erp. Uit een corner kopte Koen van Deursen via de grond op de lat en zijn schot even later uit een rebound ging rakelings over.

In de 34ste minuut kreeg Wilhelmina haar eerste kans maar met een katachtige reflex van keeper Jelle Voets werd een tegendoelpunt voorkomen. Even later kreeg Erp opnieuw de kans om de score te openen maar een mooie combinatie tussen Marcel Claasse en Koen van Deursen werd helaas net niet met een doelpunt bekroond. Op slag van rust leed Erp balverlies op het middenveld maar Roy Verhagen liet zien wat omschakelen inhoudt en voorkwam daarmee de 1-0. Hiermee werd een goede eerste helft afgesloten.

Een kwartier in de tweede helft kwam Wilhelmina toch op voorsprong. Een scherp indraaiende vrije trap vanaf de zijkant verdween direct in het doel. Erp ging op zoek naar de gelijkmaker wat leidde tot mooie kopkansen voor Koen van Deursen en Luuk van der Steen maar de gelijkmaker bleef uit. Ook in blessuretijd bleef Erp dreigend maar echte kansen leverde dit niet meer op.

Uiteindelijk verloor Erp met 1-0 maar gezien de krachtsverhoudingen op het veld had er zeker meer in gezeten. Hiermee is de competitie voor Erp 1 definitief ten einde. Door een goede laatste periode speelt Erp volgende jaar weer in de 2e klasse en had er uiteindelijk wellicht nog meer in gezeten.

Verder is iedereen a.s. zondag gewoon weer welkom op sportpark Den Uil. Erp 2 heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie namelijk wel overtuigend gewonnen, Schaesberg werd met 4-1 verslagen. Zondag speelt Erp 2 de volgende wedstrijd voor handhaving in de Hoofdklasse thuis tegen Wittenhorst. We rekenen op jullie steun!