Erp JO15-1 mogen gelukkig zijn met 1 punt

FC de Rakt JO15-1JM

1e klasse 1

14 april 2018 12:15

Onbekend

De J015-1 ontvingen afgelopen zaterdag FC de Rakt JO15-1 op sportpark D’n Uil. Na 70 minuten mocht de ploeg van trainer Rens van der Steen niet klagen met 1 punt.

De jongens die de 2de seizoenshelft zijn ingedeeld in de kampioenspoule hebben het tot nu toe lastig in de competitie. Na een gelijkspel en twee nederlagen, is de ploeg toe aan een overwinning. Helaas kwam deze ook zaterdag niet, waarin een prima eerste helft werd afgewisseld met een zwakke tweede.

Erp startte de wedstrijd voortvarend. De tegenstander werd bij de strot gepakt en diep teruggedrongen op eigen helft. Achterin had Erp de zaakjes goed in orde en op het middenveld en voorin werden door uitstekende acties mooie kansen gecreëerd. Dit resulteerde dan ook in de 15de minuut tot een heerlijk goal van Luca. Op dat moment had Erp door moeten drukken om de 2-0 en 3-0  te maken. Dit gebeurde helaas niet meer voor de thee.

Een thee met een slecht smaakje voor Erp waarschijnlijk. Na rust was de ploeg geen schim meer van zichzelf in de eerste helft. Ondanks dat golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kans op kans. De Rakt raakte diverse keren het houtwerk en Erp was gevaarlijk uit dode spelmomenten. In de 60ste minuut gebeurde dan toch het onvermijdelijke. De Rakt scoorde de 1-1 uit een prima counter. Met nog tien minuten te spelen drukte de ploeg uit Uden door en door. Goed keeperswerk en de paal konden uit eindelijk ten nauwe nood het puntje voor Erp veilig stellen.

Hopelijk kan Erp dinsdag (toen deze krant al gedrukt was) en zaterdag eindelijk voor de drie punten gaan om af te komen van de onderste regionen.