Mannen, 1, 2e klasse H

27 mei 2018 14:30

Onbekend

Van degradatie kandidaat naar promotie kandidaat

Vandaag stond er een hele belangrijke wedstrijd voor Erp op het programma. Om nacompetitie voor lijfsbehoud te voorkomen moest er minimaal gelijk worden gespeeld en dan nog was Erp afhankelijk van resultaten op de andere velden. Immers naast Erp waren er nog 5 andere clubs die in aanmerking konden komen. Om het verhaal nog spannender te maken was Erp ook nog volop in de race om de derde periodetitel in de wacht te slepen. Erp begon uitstekend met Lars van Asseldonk voor de geblesseerde Roel Schouten in de basis. Er ontstond continue gevaar voor het doel van Overloon door met name de aanvallende acties van onze backs Marcel Claasse en Jasper van Goor.

Na ruim een kwartier kwam Erp dan ook op een 0-1 voorsprong. Max de Jong speelde de bal diep op Marcel. Met een uiterste inspanning kon hij de bal nog net voorzetten. Koen van Deurzen raakte de bal niet helemaal goed maar via een voet van een verdediger van SSS ’18 ging de bal in het doel.

Erp bleef doorgaan met aanvallen en met name Luuk van de Steen kreeg enkele prima kansen om de voorsprong te verdubbelen. Toch kwam Erp goed weg na een prima aanval van Overloon. De paal moest redding brengen. Net voor het rust signaal maakte Willem den Dekker de 0-2. Max de Jong onderschepte de bal en stuurde Willem de diepte in. Willem kende geen pardon en scoorde beheerst.

In de rust werden vele telefoons geraadpleegd om de tussenstanden te bekijken op de andere velden. Er was nog niets zeker maar Erp stond er wel prima op.

In de tweede helft gebeurde aanvankelijk niet zo veel. Overloon probeerde was meer de aanval te zoeken maar de verdediging van Erp gaf geen krimp. In de 70ste minuut kwam Erp goed weg nadat voor de tweede keer de bal op de paal kwam. Erp wisselde Luuk van der Steen voor Justin Damen.

Meteen daarna maakte SSS ’18 de anschlusstreffer. Overloon bleef jagen op de gelijkmaker en wist deze uiteindelijk ook nog te maken in de 90ste minuut. Olger Smits en Max de Jong werden nog vervangen door Toon Barten en Ruud Delisse. Toen het weer steeds dreigender werd en de eerste bliksemschicht te zien was floot de scheidsrechter voor de laatste maal vanmiddag.

Groot was de vreugde dat we in ieder geval in de tweede klas bleven, even later werd de vreugde nog een stukje groter toen bleek dat Erp de derde periode had gewonnen omdat Venhorst had verloren in Waalwijk.

Dit jaar was een erg moeilijk jaar voor Erp. Er moest alles uit de kast worden gehaald om de nacompetitie te ontlopen. Dat er op de valreep nog een periode titel is behaald mag een klein wondertje worden genoemd.