Mannen, 1, 2e klasse H

20 mei 2018 14:30

Onbekend

Spanning blijft, ondanks ruime overwinning

Deze middag kon Erp aan alle onzekerheid, rondom eventuele nacompetitie, een einde maken. Dat was tenminste de algemene gedachte. Winnen van de tegenstander van deze middag TGG zou wellicht voldoende zijn, maar op het einde van de competitie zijn ‘rare’ uitslagen meer regel dan uitzondering. TGG moest deze middag zien te voorkomen dat rechtstreekse degradatie een feit zou worden.

In tegenstelling wat Erp dit seizoen al zo vaak heeft meegemaakt, namelijk een vroege tegengoal, was het dit keer Erp dat in de 1ste minuut op voorsprong kwam. Een vrije trap van Olger Smits werd door de doelman slecht gekeerd en Koen van Deurzen was er als de kippen bij om in de rebound Erp op voorsprong te zetten: 1-0. Die vroege tegenvaller maakte de strijd aan Bossche kant extra grimmig. Veel gepraat richting scheidsrechter en harde duels richting de thuisclub. Na een half uur spelen grossierde Erp in grote kansen. Koen van Deurzen, Max de Jong en Luuk van der Steen verzuimden de score te verhogen. Luuk kreeg zelfs drie mogelijkheden en pas bij de laatste, het spreekwoordelijke scheepsrecht, ging de bal op zuiver aangeven van Marcel Claasse tegen het net: 2-0.

Na rust ging Erp op dezelfde voet verder en dat resulteerde in de 53ste minuut in de 3-0. Een prima corner van Max de Jong werd door Koen van Deurzen op een magistrale manier binnen gekopt Drie minuten later hadden we een herhaling van zetten. Ook nu was het een corner van Max de Jong en ook nu torende Koen van Deurzen ver boven iedereen uit en knikte hij de 4-0 binnen. Twintig minuten voor tijd werd de eindstand door Willem den Dekker, middels een penalty, bepaald op 5-0.

Erp heeft deze middag een meer dan verdiende overwinning geboekt. TGG kwam er niet aan te pas. Toch is Erp nog niet helemaal zeker van klassenbehoud. BVV, Volharding, Empelina, Helvoirt en Erp staan allen binnen een marge van slechts een punt. Erp speelt volgende week in Overloon tegen SSS’18, die de periodetitel nog kan pakken, maar dat geldt ook voor Venhorst, WSC en Erp. De spanning blijft.

Bekijk de samenvatting van Erp-TGG hier. Gemaakt door ELO (Erthepe Lokaal Online)