83'

Mannen, 1, 2e klasse H

13 mei 2018 14:30

Onbekend

Vandaag speelde Erp wederom een cruciale wedstrijd voor handhaving in de 2e klasse. Na het gelijkspel tegen TGG op Hemelvaartsdag, was vandaag een overwinning noodzakelijk om alles weer in eigen hand te hebben. De omstandigheden waren zoals het hoort bij degradatievoetbal: druilerig.

De eerste helft was Erp de betere ploeg. Erp had het initiatief maar echte grote kansen bleven achterwege. Aan de andere kant was het oppassen voor de behendige Hadouir. In de 40ste minuut was de grootste kans van de eerste helft voor BVV echter werd verzuimd de trekker over te halen waardoor het met rust nog steeds 0-0 stond.

In de tweede helft ging Erp verder met waar het mee begonnen was, goed voetbal met daarbij in elke linie de overtuiging die nodig is om te winnen. Dit leidde dan ook tot de terechte 0-1 voorsprong voor Erp. Zoals de laatste weken al vaker het geval, was het Koen van Deursen die het duel won en met een bekeken boogballetje de keeper verschalkte.

In de 60ste minuut stuurde Olger met een diepe bal Luuk de ruimte in. Luuk won de sprint waarna een verdediger van BVV aan de noodrem trok en de rode kaart kreeg. Na de rode kaart van BVV leek het alsof BVV meer in balbezit kwam. Gelukkig kwam Erp op dat moment op 0-2. Toon onderschepte een foute uitworp van de keeper en leverde een strakke voorzet af. Deze werd door de keeper niet goed verwerkt waardoor de bal voor de voeten van Rens kwam en met een geplaatste bal wist Rens de 0-2 op het bord te krijgen.

Hierna volgde een fase waarin Erp naar een ruime voorsprong uit had moeten lopen. Dit gebeurde niet en zoals zo vaak in het voetbal profiteerde de tegenstander in de 85ste minuut aan de andere kant, 1-2. Gelukkig duurde dit niet lang en was het uiteindelijk Willem den Dekker die na een fraaie kapbeweging de korte hoek vond, waardoor aan alle onzekerheid een einde werd gemaakt, 1-3 winst.

A.s. zondag speelt Erp voor de 2e keer in 11 dagen tegen TGG. Indien Erp zondag wint en BVV verliest, wordt de nacompetitie ontlopen…of het moet zo zijn dat Erp nog verrast met het behalen van de 3e periode.