22 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het is april en dan duikt het woord ‘cruciaal’ weer op in de verslagen. Erp moest deze middag aantreden tegen Venhorst. Beide teams bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst. Venhorst heeft een puntje meer, dus kunnen we spreken over een cruciaal duel. Beide ploegen willen uiteraard directe degradatie voorkomen, maar willen ook niet in het moeras van de nacompetitie terechtkomen.

In de beginfase hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht. De Erpse defensie moest wel regelmatig alle zeilen bijzetten om de snelle spitsen van Venhorst te beteugelen. Toch was het Toon Barten die de grootste kans kreeg. Zijn inzet ging weliswaar over de keeper, maar ook over het doel. Halverwege de eerste helft werd het voetbal er niet beter op. Veel lange ballen maakten de wedstrijd niet aantrekkelijker. Vijf minuten voor het rustsignaal liet Roel Schouten zich te gemakkelijk opzij zetten en daar wisten de aanvallers van Venhorst wel raad mee: 0-1.Met deze achterstand ging Erp de rust in.

Justin Damen bleef achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Max de Jong. Erp was in deze helft zeker niet de mindere, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na een uur spelen, leek de wedstrijd beslist. Venhorst kwam op 0-2 en Erp leek uitgespeeld. Erp liet het kopje echter niet hangen en uit een mooie aanval op links, gaf Toon Barten een prima voorzet op Luuk van der Steen en die tekende de 1-2 aan. Heel Erp kreeg weer moed en rechtte nog een keer de rug. Ruud Delisse werd vervangen door Dieuwe van der Heijden om er wellicht nog een puntje uit te slepen. Tien minuten voor tijd leek het doek alsnog te vallen voor Erp. Venhorst kreeg een penalty toegewezen. Iedereen op het sportpark rekende op een treffer, behalve Rens van de Akker. Met een katachtige reactie keerde hij de penalty en veerde heel Erp weer op. Vijf minuten voor het einde gaf Toon Barten een afgemeten voorzet en met een geweldige kopbal vond Max de Jong het net: 2-2. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Grotere en kleinere mogelijkheden voor Toon Barten, Max de Jong en Luuk van der Steen veranderden niets meer aan de stand.

Erp is de mentale winnaar van deze middag. Uit een verloren positie op zo’n manier je terugknokken in de wedstrijd verdient een compliment. Volgende week komt Empelina naar Erp. Hopelijk mogen er dan weer eens drie punten bijgeschreven worden.