72'

Mannen, 1, 2e klasse H

15 april 2018 14:30

Onbekend

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen Heeswijk op het programma. Immers de winnaar van deze wedstrijd zou voorlopig op een veilig plek net onder de middenmoot komen. Erp begon vandaag niet goed aan de wedstrijd en keek na 2 minuten al tegen een achterstand aan. Matig verdedigen ging hier aan vooraf en ondanks dat Jelle Voets de eerste inzet nog wist te keren was hij kansloos op het schot wat hierop volgde.

Erp kwam langzaam iets beter in het spel zonder echt heel gevaarlijk te worden. Heeswijk had pech dat een verdwaalde voorzet op de lat belandde en Erp zodoende nog het geloof behield in een goed resultaat. In de 36ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Na een mooie aanval via Olger Smits en Toon Barten kwam Justin Damen alleen voor de keeper van Heeswijk. Beheerst lobde hij de bal over de keeper. Erp kreeg nog een prima kans via Willem den Dekker. Helaas voor Erp werd deze inzet van de doellijn gehaald waardoor we met een gelijkspel gingen rusten.

De tweede helft was amper begonnen en Erp kwam alweer op een achterstand. Matig verdedigen en de bal lag weer in het netje. De tweede helft werd er steeds slechter gevoetbald. Heeswijk hanteerde de lange bal en verdedigde de voorsprong. Erp kon daar weinig tegenover stellen. In een alles of niets wissel werden Olger Smits en Ruud Delisse vervangen door Diewe van der Heijden en Luuk van der Steen. Koud in het veld werd de voorsprong van Heeswijk vergroot tot 3-1. Wederom was Jelle kansloos op een inzet van Heeswijk. Ook Jasper van Goor werd nog vervangen door Max de Jong.  Op een schot van Toon Barten na kon Erp geen potten breken en bleef Heeswijk relatief eenvoudig overeind. Erp kwam zelfs nog goed weg doordat net voor het eindsignaal de paal redding bracht na een schot van Heeswijk.

Erp speelde vandaag zeker geen goede wedstrijd en had moeite met het spel van Heeswijk. Volgende week is de zeer belangrijke wedstrijd tegen Venhorst dat door een gelijkspel nu een punt meer heeft dan Erp.