Erp boekt belangrijke overwinning bij Helvoirt

Onbekend

“Hij stift ‘m er Just’in!”

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Helvoirt op het programma.De omstandigheden voor de talrijk meegekomen supporters uit Erp waren geweldig, blauwe lucht en een heerlijke temperatuur. Voor de spelers was dit minder aangenaam net als de staat van het veld.Deze omstandigheden maakten goed aantrekkelijk voetbal dan ook erg lastig.

Erp startte zonder een aantal geblesseerden waardoor o.a. Jelle Voets zijn opwachting mocht maken in het doel. Dit was ook de thuiswedstrijd tegen Helvoirt het geval en die werd winnend afgesloten.

De eerste helft was Erp zeker de sterkste maar echte grote kansen bleven uit. Grootste kans was voor Koen van Deurzen die na een goede assist van Luuk van der Steen net naast schoot. Overige kleine kansen met het hoofd waren er voor Toon Barten en Willem den Dekker en ook met schoten wisten zij de keeper niet te passeren.

Grootste kans was misschien wel voor Helvoirt. Na een combinatie, of noem het scrimmage, kwam de bal voor de voeten van een Helvoirt speler die de bal net naast de juiste kant van de paal schoot. Later bleek dit ook de enige kans van Helvoirt te zijn geweest.

In de 35e minuut viel Luuk van der Steen geblesseerd uit en werd Justin Damen in het veld gebracht. Deze Justin werd in de 56e minuut door Ruud Delisse de diepte in gestuurd en na een lange dribbel richting keeper schoof Justin de bal beheerst onder de keeper door, 0-1!

Erp kreeg met name door de fysieke kracht op het middenveld nog meer grip op de wedstrijd. In de 80ste minuut ontfutselde Justin op de middenstip de bal en kon hij wederom alleen op de keeper af. Met een wonderschone stift zette Justin de 0-2 op het bord.

Erp behaalde sinds lange tijd weer eens een uitoverwinning en lijkt de aansluiting naar boven weer gevonden te hebben met 2 overwinningen op rij. Volgende week staat de derby uit bij Heeswijk op het programma.