Mannen, 1, 2e klasse H

1 april 2018 14:30

Onbekend

Eindelijk …

Erp startte vandaag zonder de geschorste Marcel Claasse en de geblesseerde Rens van der Steen. Daarvoor in de plaats speelde Bob Verhagen en Lars van Asseldonk. Al na 10 minuten kreeg Luuk van der Steen zijn eerste kans. De keeper hield met kunst en vliegwerk Erp af van een voorsprong.

Na ruim een kwartier kreeg Erp een vrije trap. Willem den Dekker schoot de bal voorlangs, Koen van Deursen kwam twee centimeter te kort om de bal in het doel te schuiven. In de tegenstoot die hierop volgde lette Erp even niet goed op. Via een prima uitgespeelde aanval maakte Margriet uit Oss de 0-1. Gelukkig ging Erp niet bij de pakken neer zitten en bleef het op zoek naar een doelpunt.

Nauwelijks 5 minuten later kreeg Erp een corner. Ruud Delisse legde de bal op het hoofd van Luuk van der Steen en die maakte zo de gelijkmaker. Een minuut later kopte wederom Luuk de bal door naar Toon Barten. Na een paar prachtige bewegingen zorgde Toon voor de verdiende voorsprong. Erp bleef de betere partij en ging op zoek naar de derde goal. In eerste instantie wist de keeper van Margriet met enkele mooie reddingen Luuk en Willem nog van scoren af te houden. Hij was echter kansloos op een kopbal van Ruud Delisse. Ruud scoorde even later wederom, echter de grensrechter van Margriet stak de vlag omhoog, zodat Erp met een 3-1 voorsprong de rust in ging.

Al vrij snel in de tweede helft werd Bob vervangen door Olger Smits. Erp bleef gelukkig de betere partij en het leek een kwestie van tijd dat er nog meerdere goals zouden vallen. Echter enkele prima kansen waren niet besteed aan Toon en Luuk. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd de prima spelende Ruud Delisse vervangen door Justin Damen.

Een prachtig aangesneden vrije trap door Toon zorgde voor de beslissing. Luuk torende hoog boven de verdedigers van Margriet uit en maakte zo zijn tweede goal van de wedstrijd. Eindelijk weer eens drie punten voor een prima spelend Erp.

Dat Margriet nog een doelpunt maakte en zo de eindstand op 4-2 bepaalde was alleen voor de statistiek. Tot slot kreeg Max de Jong nog enkele speelminuten door de man van de wedstrijd Luuk van der Steen te vervangen.