73'

Mannen, 1, 2e klasse H

6 mei 2018 14:30

Onbekend

Erp heeft nog 5 finales te spelen om zich te vrijwaren van het drijfzand van de nacompetitie. Vanmiddag staat de wedstrijd tegen EVVC op het programma. Voor de Vinkelnaren staat er niets meer op het spel. Voor Erp des te meer. Een andere optie dan winnen is er niet.

De basisopstelling kende een aantal verrassingen met onder andere 5 mensen achterin. Ondanks dat ontkwam Erp ook deze wedstrijd niet aan een vroege tegengoal. Binnen 8 minuten lag de bal achter Jelle Voets en niemand van Erp protesteerde tegen een mogelijke overtreding op de Erpse doelman: 0-1. Vier minuten later had EVVC de stand al kunnen verdubbelen, maar gelukkig bleef het bij die ene tegentreffer. Vinkels gevaarlijkste man, vd Boom, schoot nog twee keer gevaarlijk voorlangs. Erp stelde daar niets tegenover en creëerde in de eerste helft geen enkele mogelijkheid.

Net voor rust werd de geblesseerde Lex van Boxel vervangen door Jasper van Goor.

In het eerste kwartier van het tweede bedrijf kwam Erp twee keer goed weg. Een kopbal stuitte vanaf de onderkant van de lat terug het veld in en de tweede kopbal ging rakelings over het Erpse doel. Na ruim een uur spelen werd Toon Barten vervangen door Luuk van der Steen, maar wat Erp ook probeerde het kwam nauwelijks in de buurt van het Vinkels doel. Tot de 70 ste minuut. Willem den Dekker probeerde het eens van afstand. Met een schot vanaf ruim 20 meter liet hij de doelman kansloos en bracht daarmee Erp op 1-1. De spelers putten hieruit wat zelfvertrouwen en dat resulteerde 3 minuten later, middels een prachtige kopbal van Koen van Deurzen, al in een voorsprong voor de thuisploeg: 2-1.  In de laatste minuten werd Max de Jong nog vervangen door Ruud Delisse. Erp kreeg nog een paar kansen om de voorsprong te vergroten, maar uiteindelijk bleef het 2-1.

Eindelijk heeft Erp weer eens drie punten gepakt. Drie noodzakelijke punten om wellicht de nacompetitie te ontlopen. Donderdag wacht TGG, een directe tegenstander, in de strijd om het klassebehoud.