RKVV Rhode

Mannen, 1, 2e klasse H

4 februari 2018 14:30

Onbekend

Erp mocht het deze middag opnemen tegen koploper Rhode. De eerste wedstrijd van dit seizoen verloor Erp tegen de verhouding in met 1-0 van Rhode. Voor de ploeg uit Sint Oederode was dat de opmaat voor een succesvolle eerste seizoenshelft.

Erp startte met Lars van Asseldonk in de basis voor de geblesseerde Roel Schouten. Gerommel in de achterhoede was er in de eerste minuut de oorzaak van dat Erp een penalty tegen kreeg. Een terugkaatsende bal leek een makkelijke prooi voor de spits van Rhode, maar een overtreding van Kevin van de Laar voorkwam dat. Uiteraard werd dit bestraft met een penalty en een gele kaart. De penalty werd onberispelijk verzilverd en zo keek Erp in de 1ste minuut al tegen een achterstand aan: 0–1. Voor Erp was dit wel het signaal om direct te beginnen aan een offensief waar Rhode geen antwoord op had. Een voorzet van Dieuwe van der Heijden miste net het hoofd van de aanstormende Toon Barten, een voorzet van Bob Verhagen op links kon net niet door Justin Damen worden binnen getikt en een mooie trap van Dieuwe van der Heijden ging rakelings over. Erp won elk duel, was de bovenliggende partij en Rhode kwam nauwelijks nog in de buurt van het Erpse doel. Toch moest Erp, ondanks het overwicht, genoegen nemen met een 0-1 ruststand.

Toen iedereen zich opmaakte voor een spannende tweede helft kreeg Erp meteen de kous op de kop. Het was een herhaling van zetten. Bij de eerste de beste aanval van de gasten werd de stand verdubbeld naar 0-2. Drie minuten later verspeelde Kevin van de Laar knullig de bal en tekende Rhode de 0-3 aan. Erp stond voor een schier onmogelijke opgave, maar rechtte toch nog een keertje de rug. Ruud Delisse zag zijn inzet overgetikt door de doelman. Even later was het Willem den Dekker die met een fraai afstandschot de 1-3 op het scorebord bracht. Bij Erp kwamen Luuk van der Steen, Jasper van Goor en Stef Munsters in het veld. Erp bleef volop druk zetten. Opnieuw een fout in de achterhoede kostte Erp de vierde tegentreffer en daarmee was het doek deze middag gevallen: 1-4. Een bal op de lat van Justin Damen was het laatste wapenfeit.

Erp heeft deze middag door persoonlijke fouten de wedstrijd verloren. De uitslag was geflatteerd, zeker gezien de goede eerste helft. Scoren blijft moeilijk, wellicht dat na de carnaval in de thuiswedstrijd tegen SSS’18 de ban gebroken wordt.