Erp pakt 3 punten in zwaar bevochten wedstrijd.

Heeswijk 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse H

28 januari 2018 14:30

Onbekend

Na een extra lange winterstop door twee afgelaste wedstrijden in december mocht Erp deze middag de competitie hervatten tegen Heeswijk. Een mooi affiche en voor beide teams een belangrijke wedstrijd, want voor zowel Erp als Heeswijk waren de punten schaars voor de winterstop.

Erp begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde na 5 minuten al in een 1-0 voorsprong. Koen van Deurzen schoof de bal naar Justin Damen en die plaatste de bal keurig onder de uitgekomen keeper door. Zeven minuten later had Erp de stand al kunnen verdubbelen. Een goed opgezette aanval door Marcel Claasse werd helaas niet slim uitgespeeld. De wedstrijd ging op en neer, de scheidsrechter liet stevige duels vaak doorgaan, waardoor de wedstrijd technisch weinig hoogstandjes kende, maar wel volop spanning. Willem den Dekker zag zijn vrije trap gekeerd en aan de andere kant voorkwam Kevin van de Laar met twee katachtige reddingen de gelijkmaker. Een scherpe aanval op links van Dieuwe van der Heijden miste de precisie om Justin Damen zijn tweede te laten aantekenen.

Na rust werd de wedstrijd van beide zijden erg rommelig. De werklust voerde de boventoon, er werd voor elke meter gestreden en in de duels ging het er soms hard aan toe. Ruud Delisse werd daar het slachtoffer van, verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Toon Barten. Heeswijk kon niet echt een vuist maken en ook Erp werd nauwelijks nog gevaarlijk. Marcel Claasse leek de beslissing op de voet te hebben, maar na een indrukwekkende rush strandde hij op de Heeswijkse doelman. Luuk van der Steen kwam erin voor Dieuwe van der Heijden. Hij kreeg een fraaie schietkans. Zijn schot miste echter het doel en daardoor bleef het tot het einde spannend. Erp kroop in de 95ste minuut nog door het oog van de naald. Een van richting veranderende bal ging maar rakelings over het doel. Een zucht van verlichting was hoorbaar toen na 96 minuten de scheidsrechter de wedstrijd eindelijk affloot.

Erp heeft deze middag eindelijk weer eens 3 punten gepakt. Het duel verdiende niet de schoonheidsprijs, maar de inzet was geweldig. Deze overwinning moet vertrouwen geven en dat vertrouwen zal nodig zijn als Erp volgende week thuis speelt tegen koploper Rhode.