Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461XL
VEGHEL
tel. 0413-365704

Vandaag neemt ons vlaggenschip het op tegen Blauw Geel’38 1. Theo zag deze wedstrijd als een goede meting om te kijken waar we staan ten opzichte van een ploeg uit de 3e divisie, en om de nare carnavalsdampen eruit te zweten.

Om 20:15 wordt er onder leiding van bekende scheidsrechter Chris-Stan van Daal afgetrapt. En Erp weet niet wat ze meemaken, Blauw Geel vlamt uit de startblokken en zetten Erp direct heel erg onder druk, en creëert in de eerste minuut al meerdere kansen. In de tweede minuut is het al raak: een afvallende corner komt voor de voeten van een Blauw Geel speler en hij schiet de bal ge-wel-dig achter Dennis. 1-0 al zo snel in wedstrijd, dat is zuur. Meteen na de aftrap gaat Blauw Geel verder waarmee ze zijn begonnen en dit lijdt in de ‘4 minuut al tot de 2-0. Een schot wordt in eerste instantie schitterend gekeerd door Dennis, maar de verdediging stond te slapen en daardoor kon de gretige Blauw Geel spits de 2-0 binnen prikken. Waar gaat dit heen? Dat was de vraag die door de Erpse aanhang spookte. Echter na de 2-0 kwam Erp iets beter in de wedstrijd en speelde het ook geregeld onder de Veghelse druk vandaan, maar kansen kreeg het niet. Na een half uurtje spelen gebeurde er iets opmerkelijks, Erp kreeg een hoekschop en tijdens het wachten op de corner werd er iets tegen onze spits Max gezegd, wat niet door de beugel kon. Max reageerde daar volgens de scheidsrechter zo buitensporig op dat hij van het veld werd gezonden. Vlak voor de rust krijgt Erp wel nog een grote kans op de 2-1, helaas schoot Dré de bal tegen de keeper aan. Met een 2-0 ruststand dropen we af naar de kleedkamer.

Na de rust zagen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld als dat we zagen aan het einde van de eerste helft, een beter Blauw Geel en Erp dat loert op een kansje. Die kansen kreeg Erp in de tweede helft weldegelijk, maar de trekker over halen dat lukte deze avond niet. Blauw Geel maakte de 3-0 nog een prima aanval werd goed afgewerkt, en dat was tevens de eindstand. Een 3-0 nederlaag, maar wel een leerzame les.

Aankomende zondag is Erp vrij, en het daaropvolgende weekend spelen we de ‘’degradatiekraker’’ in Goirle tegen VOAB. Jullie steun is dan meer dan welkom om ons úrste naar de overwinning te helpen. Tot dan!