Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Op een natte zondagochtend in februari neemt de ploeg van Luuk en Rolf het op tegen Bekkerveld 2 uit Heerlen, het is voor de tweede keer in één maand tijd dat dit affiche op het programma staat, maar de vorige keer kon Bekkerveld geen representatief elftal op de been brengen. Vandaag was dat wederom het geval, maar coach Jan Datema wilde toch voetballen, ookal waren ze maar met acht spelers, hij moest notabene zelf de kiksen aantrekken.  Erp 2 was vandaag met een dikke ploeg. Erp 1 is vrij en daardoor kunnen er spelers van 1 aansluiten bij 2, zoals Dré, Roy en Gijs. Ook de ervaren Alex Munsters en Dieuwe van der Heijden stonden op het wedstrijdformulier.  Ondanks dat Bekkerveld maar met negen spelers naar Brabant was afgereisd was Luuk toch een beetje nerveus voor deze wedstrijd: om de mannen op een juiste manier te motiveren, en dat er geen sprake zou zijn van onderschatting.

Om 11:00 wordt er afgetrapt door de Scheidsrechter uit Eerde Johnny van Geffen. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd is duidelijk dat Bekkerveld geen schijn van kans heeft op Den Uil, maar de goals moeten dan wel nog vallen. Dat duurt niet lang, want in de ‘9 speelminuut is het Jarno Bekkers die de bal achter de Limburgse goalie schiet 1-0, de technische staf van Erp is zichtbaar opgelucht met deze goal. Na de 1-0 ging het hard, zo’n zes minuten later is het Dré die de bal middels een intikker binnenschiet, en nog eens drie minuten later is het vorst Luuk van Os met wederom een intikker 3-0. Daarna begint Erp 2 slordiger te voetballen en worden er soms verkeerde beslissingen genomen, waardoor Bekkerveld ook tot één kansje kan komen, een corner vliegt naast. Maar na dit moment is Erp weer wakker en schieten ze nog voor de rust de 4-0 tegen de touwen: Dieuwe is degene die deze goal voor zijn rekening mag nemen!

Aan de thee met een 4-0 ruststand, maar het had ook zomaar 6 óf 7-0 kunnen staan.

In de tweede helft komt Alex Munsters die normaliter in Erp 3 speelt in de ploeg, en hij is scherp uit de kabine gekomen, hij geeft meteen een strakke bal en door deze steekbal kan Dré de 5-0 voor zijn rekening nemen. Na de 5-0 laat de 6-0 niet lang op zich wachten Cas Bierman profiteert van een fout in de Bekkerveldse defensie en knalt de 6-0 binnen. Drie minuten na 6-0 is het Olger die uit een hoekschop de 7-0 binnenschiet, een hele mooie goal. Na de 6-0 volgt kans op kans op kans, maar de bal wil er niet in. Tot in de ’62 minuut Cas Biermann de bal binnen knikt 8-0. 10, 10, 10 schreeuwen de supporters, maar er komt geen tiende goal vandaag, wel een negende een geweldig schot van Dieuwe vliegt nog binnen! Daan Opheij had in de ’90 minuut middels een hoekschop wel de 9-0 nog binnen kunnen schieten, maar deed dit niet.

Door deze belangrijke overwinning kan Erp 2 weer wat ruimer ademhalen, en misschien wel weer gaan meespelen voor de bovenste plekken.