Spoorbaan 45
5051ET
GOIRLE
tel. 013-5300319

Erp nam het op tegen VOAB uit Goirle op sportpark van den Wilendenberg, VOAB heeft een roerige week achter de rug. De Hoofdtrainer stapte plotseling op wegens heftige prive omstandigheden, de trainer van de O19-1 schuift door naar het eerste.

Om 14:00 klinkt het eerste fluitsignaal van Zeeuwse scheidsrechter Julian Simonse. Erp is in de eerste fase van de wedstrijd beter dan VOAB en heeft de wedstrijd in handen, we creëerden meerde goed uitgespeelde kansen, maar scoren lukt ons niet. Max de Jong is tot tweemaal toe heel dicht bij de openingstreffer geweest, ook Daan van Hoof had de mogelijkheid om de 0-1 binnen te schieten, dit gebeurt niet. Na een goed halfuur verslapen we iets en komt VOAB beter in de wedstrijd, en krijgt het ook een hele grote kans om de score te openen een corner valt voor de voeten van een VOAB-aanvaller, maar werkt de bal niet binnen. Ondanks dat Erp beter is dan VOAB, is het de formatie uit Goirle die de 1-0 op het scorebord zetten, een vrije trap die met een keeper op goal eigenlijk nooit zou mogen zitten, gaat erin. Wederom lopen we achter de feiten aan, en wederom met een achterstand aan de thee, of in dit geval de ranja.

In de rust wisselt Theo Max en Gijs voor Bart die na lang blessureleed weer kan spelen en voor Tjerk. Dit brengt weliswaar verse krachten, maar niet de gedroomde treffer. In de ’50 minuut gebeurt er iets heel opmerkelijks op sportpark van den Wildenberg: een bal die tegen Stef zijn bil aan wordt geschoten, wordt door de scheidsrechter als handsbal gezien en de bal gaat op de stip: 2-0. Wat een vervelend begin van een helft die ons voorbij VOAB zou moeten brengen, door deze 2-0 heeft Erp zichtbaar een klap gehad, en kan VOAB uitlopen tot 3-0 en zelfs nog tot 4-0. Net voor tijd doet Daan van Hoof nog wel wat terug: een bal komt voor zijn voeten en hij maakt er nog 4-1 van. Na precies 90 minuten is het klaar: we zijn hekkensluiter in de eerste klasse E.

Dit verlies doet pijn, voor iedereen die een blauwwit Erp hart heeft. Het gebrek aan killers voorin doen ons telkens de das om, maar ondanks dat we laatste staan in de competitie is het wel zo dat als we twee keer op rij winnen, we er wel weer gewoon tussen staan. Laten we volgende week beginnen met het neerzetten van een goede reeks, dan komt Jurgen met zijn ploeg sparta’25 naar Den Uil, om 14:00 trappen we af. Tot dan!