Gilzerbaan 251
5032VD
TILBURG
tel. 013-4675645

Het is een natte zondagmiddag in november, iets na 14:30 klinkt het startsignaal van de wedstrijd Sarto – Erp, dat signaal is afkomstig van scheidsrechter Ramcharan.  In de eerste fase van de wedstrijd is Sarto de ploeg die het meest aanzet, en Erp veel laat verdedigen. In de ‘3 speelminuut werpt deze tactiek zijn vruchten al af, een voorzet van Sarto kan kinderlijk eenvoudig worden binnengekopt door een aanvaller van Sarto. Zo kijkt Erp na 3 minuten alweer tegen een achterstand aan. De 1-0 lijkt een wake-up call te zijn voor Erp, want na dit moment komt Erp beter in de wedstrijd en creëert het enkele mogelijkheden. In de 15’ minuut krijgt Erp een strafschop na een handsbal van Sarto. Yoeri Vissers is de gene die achter de bal gaat staan, echter schiet hij de bal recht op de keeper en wordt zo deze gigantische mogelijkheid op de gelijkmaker om zeep geholpen. Maar geen man overboord, want Erp zet wederom een paar keer goed aan, en de 1-1 hangt in de lucht. In de 35’ minuut krijgt Erp een corner. Deze bal wordt perfect voor de goal gegooid door Yoeri en Tom van den Tilaer kan de bal binnen knikken. 1-1. Daarna probeert de rust in de ploeg te bewaren en de score uit te bouwen tot 1-2. Dit gebeurd ook, want minuut 45+4’ komt Bart na een goede beweging 1:1 met de keeper van Sarto en hij werkt de bal als een echte spits binnen 1-2. Zo gaat Erp met een heerlijk gevoel aan de thee.

In het begin van de tweede helft komt Erp prima uit de kleedmaker, het creëert twee flinke kansen, maar deze vinden niet het net. Na deze twee wapenfeiten laat Erp sarto beter in de wedstrijd komen, en creëert Erp nagenoeg niets meer, ballen worden te simpel in de voeten van Sarto spelers gespeeld, sarto krijgt veel ruimte. Maar in de 76’ minuut komt Erp op een 1-3 voorsprong een mooie bal voor de goal wordt binnen geschoten door Job Beekmans. Gezien het spelbeeld dus geheel tegen de verhoudingen in, maar daarom dubbel zo lekker. Maar 3 minuten later krijgt Sarto een strafschop door een domme overtreding, en deze wordt in tegenstelling met de strafschop van Yoeri wel benut. 2-3 met nog 10 minuten te gaan, het gaat spannend worden, het is eigenlijk wachten op de 3-3. En die viel ook, in de ’88 minuut wordt de 3-3 binnengeschoten. Daarna wordt er vrij weinig meer gecreëerd en is 3-3 de eindstand.

Zo haakt Erp dus niet aan in de middenmoot van de competitie, en heeft nog steeds geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. Volgende week nemen we het op tegen EFC uit Eersel deze ploeg heeft evenveel punten als Erp. Om 14:00 wordt er afgetrapt op Den Uil.

Verslag door: Jesse Deckers