Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Het is zaterdagmiddag 16:00 in Erp als Erp 1 het opneemt tegen V.V. Almkerk, een ploeg uit het noorden van onze provincie. Almkerk was prima aan de competitie begonnen met 7 uit 4. Erp was daarentegen wat minder goed aan de competitie begonnen. Met 3 uit 4. Nadat er één minuut stilte is gehouden wegens het overlijden van onze pastoor Cees Rombouts blaast scheidsrechter Wouter Velings op z’n fluit voor het begin van de wedstrijd. Erp start redelijk aan de wedstrijd, het houdt de bal prima in de ploeg en komen er met enige regelmaat uit, Tom van den Tilaer komt in de 15’ minuut 1:1 met de keeper, echter steekt de Ass. Scheidsrechter van Almkerk zijn vlag omhoog en gaat de scheidsrechter hierin mee. Achteraf gezien GEEN buitenspel volgens de rapporteur van de KNVB dus extra zuur, want wie weet wordt zo’n kans wel benut. In de eerste krijgt Almkerk een schotmogelijkheid in de 16-meter, deze wordt geblokt en daarbij valt de speler van Almkerk op, heel Almkerk eist een strafschop, deze wordt geheel terecht niet gegeven.  We gaan aan de thee met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft wachten beide partijen op moment wat de wedstrijd open zou breken, dat moment komt want in de 50’’ minuut wordt er een voorzet gegeven door Tom van den Tilaer, die perfect voor de voeten van Bart van den Oever komt, en hij deze erin schiet. 1-0 na 50 minuten was niet eens geheel onterecht, maar de Erpse supporters zijn nog niet goed en wel klaar met feesten, als Almkerk de bal alweer achter Dennis heeft liggen. 1-1 dus, en op een manier waarbij Erp zich stevig achter de oren mag krabben. In die periode heeft Almkerk veel de bal, en is het de betere ploeg op de Erpse grasmat. Ze belonen zichzelf in de ’69 minuut, een voorzet komt voor de voeten van een speler van Almkerk die vogelvrij stond, en werkt deze binnen 1-2. Maar nu was Almkerk nog in jubelstemming als Erp de gelijkmaker al in ’t netje heeft liggen, een slechte bal komt met geluk bij Joost van Dijk terecht, en slingert deze bal voor het doel, waar Bart van den Oever de bal binnenwerkt. Maar zo’n 7 minuten later maakt Almkerk weer 2-3, slecht verdedigd en Erp lijkt wederom naast de buit te grijpen, en de rode lantaarn komt zo heel dichtbij. Erp zet in de laatste minuut nog één keer aan, een voorzet wordt voor het doel gegooid, en JA Max de Jong werkt de 3-3 binnen. Maar de Ass. Van Almkerk staat de wapperen met z’n stok, hij beweert dat de bal over de achterlijn is geweest, gelukkig voor de Erpse gemeenschap gaat de scheidsrechter hier niet in mee en telt de 3-3. Dat is dan ook de laatste gebeurtenis van vandaag, 3-3 is de eindstand.

Volgende week neemt Erp 1 het op tegen Sarto in Tilburg (vorig jaar 1-1) om 14:00 wordt er afgetrapt.