Datum

13 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Erp ging op bezoek bij Nemelaer. Vorig jaar 3e geworden in deze competitie. Op papier dus een lastige tegenstander voor de mannen uit Erp. Drie wijzigingen in de basis opstelling van Erp.

De eerste helft was er een om snel te vergeten,  van beide ploegen konden weinig kansen worden genoteerd. Zo wist Erp tot niet een schot op doel te komen. Wel kwam Erp er enkele keren doorheen aan de linkerkant maar waren helaas de voorzetten of de bezetting voor de goal niet in orde.

Ook Nemelaer, gesteund door de 12e man Toeter-Jan, zocht vaak de linksbuiten van de ploeg. Een handige speler waar Erp het lastig mee had. De ploeg kreeg enkele kleine kansen maar echt gevaarlijk kon het nog niet worden. In de 42e minuut de grootste kans voor Nemelaer waar Dennis een goede redding moest verrichten. Veel crossballen vanuit achter waarbij het middenveld werd overgeslagen en de bal achter de laatste linie van Erp werd gespeeld is wat de supporters kregen voorgeschoteld.

Dieptepunt van de 1ste helft was het uitvallen van Emiel in de 40e minuut. Hij verliet het veld i.v.m. met een blessure. Luuk van der Steen was zijn vervanger die helaas in de rust ook al geblesseerd achter moest blijven.

Met Joep Offermans voor Luuk van der Steen begon Erp sterk na rust wat resulteerde in een mogelijkheid voor Joep maar de keeper pakte zijn schot op doel. Erp leek de eerste goal te maken. Een geweldige pegel van Stef belande helaas op de lat. Dit moest het team meer vertrouwen geven.

Helaas kreeg Erp op dat moment weer een tegenslag te verwerken. Ruud moest zich laten vervangen door Daan. Dat betekende drie spelers die uitgevallen zijn met een blessure voor de 60e minuut! Toch kreeg Knud nog een mooie kans uit een vrije trap. Deze ging echter net over.

Erp was duidelijk sterker in het begin van de 2e helft. Een bal viel achter de verdedigers van Nemelaer. Joep leek alleen op de keeper af te gaan maar de bal kreeg hij niet lekker mee waardoor zijn poging om te scoren moeilijker werd. 1 minuut later was het weer Joep die leek te gaan scoren. Joep bleef goed rustig tussen 2 man. Bij zijn schot op doel was de keeper verslagen maar de paal bracht redding voor Nemelaer.

Hierna kabelde de wedstrijd enige tijd voort zonder kansen voor beide ploegen. Plots was daar de grootste mogelijkheid voor Nemelaer. De spits kreeg de bal net iets buiten het 5 meter gebied maar zijn inzet ging hoog over. En enkele minuten later ook nog een vrije trap van Nemelaer die weggewerkt werd door Erp en in de rebound maar rakelings langs het doel van Erp gaat.

Tijdens de laatste 5 minuten nog een grote mogelijkheid voor Nemelaer. Een diepe bal achter de verdediging van Erp die vanuit de volley net naast het doel ging. Dennis hield vandaag zijn doel schoon door in de laatste seconde van de wedstrijd nog een redding met zijn voet te verrichten.

Einduitslag 0-0.

Erp had zichzelf vandaag kunnen belonen door het doelpunt te maken in de tweede helft. Vervolgens was het Nemelaer met enkele grote kansen. Het was een wedstrijd waarbij het team dat het doelpunt zou maken de wedstrijd zou gaan winnen.

Erp kan er 1 puntje bijschrijven op de ranglijst. Volgende week thuis weer een nieuwe mogelijkheid op 3 punten tegen Unitas’30 de huidige nummer 3 die dit weekend 3 punten hebben gepakt door met 3-2 van Leones te winnen.