10 november 2019 14:30

Scheidsrechter

R.L.C.M. (Roy) Labeur

Onbekend

Na de nederlaag van vorige week stond er vandaag de uitwedstrijd tegen Alverna op het programma. Alverna een van de vele nieuwe en dus onbekende tegenstanders waar Erp het dit jaar tegen op moet nemen. Erp had vorige week een goede eerste helft, maar een mindere tweede en dat kost in deze klasse punten.

Alverna begon sterk aan de wedstrijd en Erp moest verdedigend meteen aan de bak. Toch was de eerste mogelijkheid voor Erp. Emiel van der Sanden kopte de bal op de lat en ook in de rebound wilde de bal er niet in. Even later loste de spits van de thuisploeg een geweldig schot dat knap gekeerd werd door Dennis van Ballegooy. Alverna had met goed verzorgd voetbal het betere van het spel en het was de eigenwijsheid van de buitenspelers, zij gingen steeds voor eigen kans, dat het nog steeds 0 – 0 stond. In de 40ste minuut werd een fout in de Erpse achterhoede resoluut afgestraft en daarmee kwam de thuisploeg op een terechte voorsprong:1-0

Alverna startte de tweede helft met de wetenschap dat de periodetitel in het verschiet lag. Koploper Woezik stond immers met  1-0 achter. Zoals ook in de eerste helft had Erp in het begin de grootste kans. Emiel van der Sanden verzuimde echter de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Rond het uur werd Erp de bovenliggende partij. De thuisploeg werd voorzichtiger en wilde kost wat kost de voorsprong niet prijs geven. Acht minuten voor tijd was er een spaarzame uitval van Alverna. De bal werd razend snel naar voren gespeeld en de bal belandde uiteindelijk op de paal. Een rode kaart betekende voor de thuisploeg dat ze de laatste minuten met 10 man verder moesten. De ingevallen Joep Offermans was nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd helaas gekeerd door een eigen speler en zo werd de ruststand ook de eindstand.

Erp kreeg na afloop de complimenten van de tegenstander, maar bleef met lege handen achter. Een puntje was zeker verdiend geweest. Volgende week speelt Erp de inhaalwedstrijd thuis tegen Unitas.