1e klasse C

15 december 2019 14:00

Onbekend

Na de shirtjes soap van vorige week mocht Erp deze middag voor de laatste keer in 2019 proberen 3punten mee naar Erp te nemen.

De omstandigheden in Beneden Leeuwen waren verre van ideaal. Een slecht veld en een vlagerige wind maakten het voetbal niet aantrekkelijk. Het spel was rommelig met veel verkeerde passes. Ondanks dat het voor beide doelen niet of nauwelijks gevaarlijk werd, had Erp in de beginfase een licht overwicht. Een misverstand in de verdediging van de thuisploeg bracht Erp op een 0-1 voorsprong. Knud vd Heuvel kon profiteren van dit misverstand en kon de bal gemakkelijk binnentikken. Heel lang kon Erp niet genieten van deze voorsprong. Twee minuten later lag de gelijkmaker al in de touwen: 1-1.

De wedstrijd werd er inmiddels niet beter op. Hoge ballen en lange halen waren de vaste ingredienten. Na een half uur kwamen Dennis van Ballengooy en Bob vd Berg met elkaar in botsing en dat gaf de spits van Leones een dot van een kans, maar vrij voor het doel joeg hij de bal keihard via de lat over. In het laatste kwartier van de 1ste helft kwam Erp er nog nauwelijks aan te pas.

De tweede helft was amper drie minuten oud toen de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam. Erp probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren, maar was deze middag niet bij machte om een vuist te maken. Leones was vooral fysiek sterker en feller in de duels. De wedstrijd bleef rommelig en de beste kansen waren voor de thuisploeg. Na 70 minuten verving Toon Barten, Roy Verhagen en kwam Ruud Hanenberg voor Knud vd Heuvel in het veld. Invaller Toon Barten was in de 80ste minuut nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot trof de paal. En zo moest Erp in dit laatste competitietreffen genoegen nemen met een nederlaag.

Volgende week staat er thuis nog een bekerwedstrijd op het programma thuis tegen SJO/SSA VESTA'19 1. Aftrap 14:00 uur.