6 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In vergelijking met de afgelopen weken had de trainer twee wijzigingen doorgevoerd. Bob Verhagen speelde voor Jasper van Goor en Roy Verhagen speelde voor Stef Munsters.

Na een klein kwartier waarin NEC de betere ploeg was kwam onze tegenstander uit Nijmegen op een 0-1 voorsprong. In eerste instantie redde Bob van de Berg nog maar nadat Joost van Dijk de bal precies in de voeten van de spits van NEC kopte, twijfelde deze geen moment en met een hard schot wat ook nog via Koen van Deursen ging stond de 0-1 op het scorebord. NEC bleef de betere ploeg en met verzorgd technisch voetbal bleef Erp een beetje achter de feiten aan lopen. Uit het niets scoorde Erp de gelijkmaker. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal scoorde Rens van de Steen met het hoofd na een prachtige voorzet van Knud van den Heuvel. Erp ging dus met een goed gevoel de rust in.

Het eerste kwartier in de tweede helft was voor Erp. Erp kwam dan ook na een klein uur voetballen op een 2-1 voorsprong. Een prachtige aanval via Emiel van der Sanden en Knud kwam de bal op de inlopende Ruud Delisse. Rustig en bekwaam zette Ruud Erp op een mooie 2-1 voorsprong.

Na een uur werd Joep Offermand vervangen door Ruud Hanenberg. NEC werd weer sterker en Erp moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Een kwartier voor tijd werd de gelijkmaker gescoord. Volkomen vrij gelaten kon de spits van NEC eenvoudig scoren. Ruud Delisse werd nog gewisseld voor Luuk van de Steen. Het laatste kwartier golfde het spel op en neer. De mooiste goal van vandaag was er gelukkig één voor Erp. Met een werkelijk magnifieke lob van Emiel over de keeper kreeg Ruud Hanenberg de kans om Erp wederom op voorsprong te zetten. Sprintend en glijdend maakte Ruud het bevrijdende doelpunt.

Erp heeft vandaag zijn eerste drie belangrijke punten behaald. Of het helemaal verdiend was is niet echt belangrijk. Volgende week een uitwedstrijd tegen Nemelaer uit Haren.

Foto's: Marco van Leuken