33'

1e klasse C

27 oktober 2019 14:30

Onbekend

Erp wachtte deze middag de huidige nummer 2 van de ranglijst. Nu zegt die stand na vijf wedstrijden nog niet veel. De ploegen staan immers nog dicht bij elkaar. Erp vertoeft met 4 uit 4 in het rechterrijtje. Vandaag drie punten toevoegen zou een aardige opsteker zijn.

Erp kwam sterk uit de startblokken en na 2 minuten had Knud van de Heuvel de score moeten openen.  Vrij voor het doel had hij de bal over de uitgekomen doelman moeten lepelen. Hij wilde echter de doelman passeren, maar die kwam als winnaar uit dit duel. Na 10 minuten ging de aanvalstorm van Erp liggen en kreeg de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd. Een paar minuten later kwam Erp met de schrik vrij toen een bal van HVCH op de lat belandde. Toch was het Erp dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Een verkeerde bal van de Heesche keeper kwam in de voeten van Knud van de Heuvel en die had weinig moeite om de bal in het lege doel te schieten: 0 – 1. Tien minuten later moest Dennis van Ballegooy zich tot het uiterste strekken om de gelijkmaker te voorkomen. Uit de corner die daarop volgde kopte HVCH alsnog heel knap de gelijkmaker binnen: 1 – 1. Er ontstonden nog vele kansen, waarbij de thuisploeg met een bal op de paal nog het dichtst bij de voorsprong was.

Erp startte de tweede helft met Luuk van der Steen voor Stef Munsters. Beide ploegen hadden zich blijkbaar in de rust voorgenomen om op de aanval te blijven spelen en ook in het tweede bedrijf betekende dat tal van mogelijkheden voor beide doelen. Buiten de kansen was het een wedstrijd met heel veel strijd en persoonlijke duels. Na een uur spelen mocht Ruud Hanenberg de bank opzoeken en kwam Joep Offermans in het veld. Tussen de 62ste en 65ste minuut werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Erp. Twee identieke acties lagen daar aan ten grondslag. Twee keer soleerde Emiel van de Sanden door de Heesche verdediging en twee keer werd hij onderuit gehaald. Hij nam beide penalty’s voor zijn rekening, faalde niet en zette daarmee de stand op: 1 – 3. De wedstrijd leek gespeeld tot HVCH een kwartier voor tijd de stand terugbracht naar: 2-3. De thuisploeg trof doel vanaf 11 meter na een handsbal van Erp. Door het slotoffensief van HVCH bleef de wedstrijd spannend tot het einde. Ballen net over en nog weer een bal op de lat deden de stand niet meer veranderen en zo kwam Erp als gelukkige winnaar uit de strijd.

Met heel veel strijd en een engeltje op de lat heeft Erp de overwinning deze middag naar zich toegetrokken. Drie punten erbij is lekker. Volgende week speelt Erp thuis tegen SC ’t Zand.