Brabantia 1 (zon)

1e klasse C

24 november 2019 14:30

Onbekend

Erp trad deze middag aan tegen middenmoter Brabantia uit Eindhoven. Het     speelde al eens eerder tegen deze tegenstander, maar dat is inmiddels al weer vijf jaar geleden. Erp heeft vorige week vertrouwen geput, toen het won van Unitas. In deze klasse is het steeds weer punten sprokkelen en zorgen dat je uit de onderste regionen blijft.

Erp begon gehavend aan de wedstrijd. Roy Verhagen, Bob van de Berg en Emiel van der Sanden waren om verschillende redenen niet inzetbaar. Erp startte  sterk met een eerste mogelijkheid voor Joep Offermans, maar werd al snel in het nauw gedrukt door een technisch vaardig en snel Brabantia. Toch waren de gasten pas in de 34ste minnut voor het eerst echt gevaarlijk. De snelle linksbuiten gaf een bal op maat, die de spits over het doel kopte. Toen iedereen dacht dat beide ploegen met 0-0 zouden gaan rusten, was er een uitbraak over rechts. De bal die als voorzet was bedoeld, zeilde over de Erpse keeper het doel in: 0-1.

In de tweede helft bleef Knud van de Heuvel achter in het kleedlokaal en werd zijn plek ingenomen door Emiel van der Sanden, die blijkbaar fit genoeg was voor een helft. In de 52ste minuut verdubbelde Brabantia de stand. Wederom was het de snelle linksbuiten die met een fantastische aanname de spits in stelling bracht en die schoof de 0-2 binnen. Erp stond voor een kansloze missie,  maar kreeg nog een sprankje hoop toen Dennis van Ballengooy heel knap een penalty stopte en daarmee de definitieve beslissing voorkwam. In de resterende minuten creëerden beide elftallen nog wel kleine kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 83ste minuut lag de wedstrijd volledig in het slot. Een fout in de Erpse achterhoede werd door de gasten afgestraft:0-3. Rob van Rijbroek en Luuk van der Steen kwamen nog in het veld voor Ruud Delisse en Joep Offermans. Aan de stand veranderde niets meer en zo verloor Erp deze middag met duidelijke cijfers: 0-3.

Brabantia was de terechte winnaar van vandaag. Erp heeft nauwelijks een vuist kunnen maken tegen de sterke tegenstander uit Eindhoven. Volgende week speelt Erp uit tegen Best Vooruit. Daar zullen, tegen een directe concurrent, punten gehaald moeten worden.